2019-06-30 07:00:14
Φωτογραφία για Οι Ιταλοί δεν αστειεύονται …Συνέλαβαν την πλοίαρχο της ΜΚΟ που τους αψήφησε!
Το πλοίο της ΜΚΟ Sea Watch με 40 λαθρομετανάστες που παραμένουν αποκλεισμένοι στο πλοίο για πάνω από δύο εβδομάδες, αψήφησε τα ξημερώματα του Σαββάτου την απαγόρευση των ιταλικών αρχών και ελλιμενίστηκε στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα Μετά την αναμονή περισσότερο των δύο εβδομάδων, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΜΚΟ, Ρούμπεν Νεουγκεμπάουερ στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

«Μόλις συνελήφθη»

Μετά τον ελλιμενισμό, η ιταλική αστυνομία συνέλαβε την πλοίαρχο του σκάφους, ενώ οι λαθρομετανάστες παραμένουν στο σκάφος.

Στα πλάνα της κρατικής τηλεόρασης RAI, η νεαρή καπετάνιος του πλοίου Κάρολα Ρακέτε φαίνεται να μεταφέρεται από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η RAI τόνισε ότι συνελήφθη γιατί «προέβαλε αντίσταση σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού». Πρόσθεσε ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με ποινή έως και δέκα χρόνια κάθειρξη.

«Μόλις συνελήφθη», επιβεβαίωσε ο Νεουγκεμπάουερ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι σκάφος των ιταλικών τελωνειακών αρχών με αλλεπάλληλες προσπάθειες επιχείρησε να αποτρέψει τον ελλιμενισμό του Sea Watch, αλλά αναγκάστηκε να φύγει από τη μέση ώστε να μην παγιδευτεί σε προβλήτα.

++ In stato di fermo Carola Rackete, la comandante della #SeaWatch3 pic.twitter.com/9a0j1EPjov

— annalisa camilli (@annalisacamilli) 29 Ιουνίου 2019
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ