2019-07-01 09:29:56
Φωτογραφία για Χωρίς προσωπικό τα νοσοκομεία στα νησιά! Η περίπτωση του Νοσοκομείου της Σύρου
Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Άρτια και χωρίς προβλήματα θεωρεί ότι λειτουργεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Σύρου η Διοικήτρια η οποία εξεπλάγη με βάση τουλάχιστον τα τοπικά δημοσιεύματα, όταν ενημερώθηκε για το ρεπορτάζ του HealthReport.gr ότι το Νοσοκομείο δεν εξυπηρετεί ασθενή αιμοκαθαιρόμενο ετών 101, λόγω έλλειψης προσωπικού. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ του HealthReport.gr: «Στο δρόμο πετούν αιμοκαθαιρόμενο ασθενή ετών 101 από το Νοσοκομείο της Σύρου! Τι καταγγέλλει»

Η ίδια υποστηρίζει ότι ο υπερήλικας ασθενής δεν μπορούσε να εξυπηρετηθεί καθώς προέχουν οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, αλλά και οι φιλοξενούμενοι από άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Και προφανώς η αιτία που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν επιπλέον ασθενείς σχετίζεται με τη έλλειψη προσωπικού.

Βέβαια η διορισμένη από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας Διοικήτρια του Νοσοκομείου της Σύρου σε μία προσπάθεια να παραπλανήσει προφανώς το κοινό δεν απαντά ως προς την έλλειψη προσωπικού, αλλά επιχειρεί να θολώσει τα νερά μιλώντας για «μείωση προσωπικού».


Διότι είναι γνωστό σε κάθε εγγράμματο και μη πολίτη, πως άλλο μείωση προσωπικού που περιλαμβάνει απομάκρυνση εργαζομένων και άλλο έλλειψη, που σημαίνει ότι οι υπάρχοντες δεν επαρκούν.

Όπως αναφέρει το cyclades24.gr, η απάντηση της Διοικήτριας σχετικά με το προσωπικό είναι: «Δεν ισχύουν τα όσα αναγράφονται στο ρεπορτάζ, για τη μείωση προσωπικού, αυτές είναι οι δυνατότητες και αρκετές φορές οι υπάλληλοι υπερβάλουν για να καλύψουν τις ανάγκες. Οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε, διότι επιτελούν ένα σημαντικό έργο με σωστό προγραμματισμό, με ισονομία τόσο στους μόνιμους ασθενείς όσο και τα επείγοντα περιστατικά».

Και συνεχίζει σε άλλο σημείο: «Η μονάδα τεχνητού λειτουργεί εξαιρετικά και μπορούμε να πούμε ότι επιστημονικά λειτουργεί άρτια. Όπως καταλαβαίνετε δίνουμε προτεραιότητα σε ασθενείς οι οποίοι είναι μόνιμοι κάτοικοι των Κυκλάδων, ενώ υπάρχει και μέριμνα για φιλοξενούμενους ασθενείς οι οποίοι έρχονται στα νησιά μας για διακοπές όπως και ο 101χρονος, ωστόσο δεν υπάρχει η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν περισσότερο από ένα μήνα, διότι δυστυχώς το τελευταίο καιρό τα περιστατικά έχουν αυξηθεί, δεδομένου ότι η Μονάδα τεχνητού νεφρού φιλοξενεί ασθενείς απ΄ όλα τα νησιά των Κυκλάδων».

Ωστόσο εάν η ίδια η Διοικήτρια είχε διαβάσει με προσοχή το ρεπορτάζ του HealthReport.gr όπως θα όφειλε, θα γνώριζε πως όλα τα επιχειρήματα που επικαλείται, αναγράφονται.

Ότι για παράδειγμα ο ασθενής 101 ετών πράγματι ζει τα καλοκαίρια του στη Σύρο και τους χειμώνες του στην Αθήνα.

Ότι τα τελευταία τρία χρόνια εξυπηρετούνταν κανονικά στο Νοσοκομείο της Σύρου σε όλο το διάστημα της παραμονής του στο νησί από το Νοσοκομείο.

Αντίθετα με φέτος όπως τον ενημέρωσαν από το Νοσοκομείο ότι θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί μόνο για έναν μήνα.

Από ποιο σημείο λοιπόν εξεπλάγη η Διοικήτρια; Τι δεν ισχύει στο ρεπορτάζ του HealthReport.gr; Η έλλειψη προσωπικού στο τμήμα τεχνητού νεφρού; Το γεγονός ότι ενώ υπάρχουν ανάγκες, δεν υπάρχει δυνατότητα να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς; Ποιο σημείο δεν είχε ξαναδεί ή ξανακούσει;

Όταν προφανώς μιλάμε για ανάλγητο κράτος μιλάμε ακριβώς για τις περιπτώσεις εκείνες όπου οι διορισμένοι από την κυβέρνηση δεν μπορούν να αντιληφθούν πως έναν ηλικιωμένο ετών 101, βρίσκεις τρόπο να συνεχίζεις να τον εξυπηρετήσεις μόνο και μόνο σεβόμενος την ηλικία του.

Βάζεις για παράδειγμα διπλές και τριπλές βάρδιες. Βρίσκεις για παράδειγμα τρόπο να πληρώσεις τους εργαζόμενους οι οποίοι θα εργασθούν επιπλέον για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς.

Όπως ακριβώς δηλαδή επικοινωνεί κανείς για να διορισθεί με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με τον ίδιο τρόπο ακριβώς επικοινωνεί και για να εξυπηρετήσει τους ασθενείς του ειδικά όταν είναι 101 ετών Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών Γρηγόρης Λεοντόπουλος δηλώνει το HealthReport.gr ότι στα νησιά υπάρχει τραγική έλλειψη προσωπικού στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, κι ενώ θα έπρεπε οι Μονάδες να λειτουργούν διπλές και τριπλές βάρδιες για να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς, αυτό δεν είναι εφικτό επειδή δεν επαρκεί το προσωπικό.

«Έτσι οι νεφροπαθείς δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν και αναγκάζονται και πηγαίνουν στον ιδιωτικό τομέα» αναφέρει στο HealthReport.gr ο Πρόεδρος των Νεφροπαθών.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ