2019-07-01 18:04:16
Φωτογραφία για Ανεπιθύμητος ο πρέσβης των ΗΠΑ στο νησί
ΡΟΔΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ

Ανεπιθύμητο χαρακτηρίζει τον πρέσβη των ΗΠΑ η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης, με αφορμή την επικείμενη παρουσία του στο νησί την Τρίτη 2 Ιούλη.

«Η παρουσία του στο νησί μας τίποτα θετικό δεν έχει να προσφέρει στο λαό της Ρόδου. Ίσα ίσα, στο σημείο του Αιγαίου που βρισκόμαστε, μόνο επικίνδυνος μπορεί να θεωρείται κάποιος ο οποίος εκπροσωπεί ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, που δεν αναγνωρίζουν σύνορα στο Αιγαίο, όταν μάλιστα ένα θερμό επεισόδιο δε μπορεί να αποκλειστεί ως ενδεχόμενο» αναφέρει η Επιτροπή, καλώντας τον λαό του νησιού σε επαγρύπνηση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ο Αμερικάνος πρέσβης Τζέφρι Πάιατ αναμένεται να παρευρεθεί στη Ρόδο στις 2 Ιουλίου, στο πλαίσιο μιας συναυλίας της χορωδίας του πανεπιστημίου του Γέιλ, που θα πραγματοποιηθεί στο παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου.

Μόλις λίγες μέρες πριν, μπήκαν οι υπογραφές στη συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες στην Κρήτη, για την οποία το μόνο δεδομένο αυτή τη στιγμή σε ό,τι αφορά τα οικονομικά ανταλλάγματα του Δημοσίου είναι η υποχρέωση της κοινοπραξίας να καταβάλλει το ποσό των 140.000 ευρώ ετησίως για κάθε εκμετάλλευση, ενώ σε κάθε περιοχή το Δημόσιο θα εισπράξει κατά τη φάση έρευνας 1,5 εκατ
. ευρώ με την υπογραφή της σύμβασης και αποζημιώσεις 2,5 εκατ. ευρώ σε διάρκεια 8 ετών. Εφόσον υπάρξουν αξιοποιήσιμα ευρήματα, αποδίδονται μισθώματα 200 ευρώ/km2 της περιοχής. Πρόκειται για ασήμαντα ποσά σε σχέση με τα τεράστια κέρδη που αναμένεται να έχουν οι πετρελαϊκοί κολοσσοί.

Παρών στην υπογραφή της συμφωνίας ήταν και ο Αμερικανός πρέσβης, ο οποίος εξήρε τον γενικότερο "σταθεροποιητικό" ρόλο της Ελλάδας στα ενεργειακά και άλλα σχέδια των ΗΠΑ στην περιοχή. Τόνισε ότι "καθώς η Ελλάδα ενισχύει τον γεωπολιτικό της ρόλο και ανακάμπτει σταθερά, Αμερικανοί επενδυτές ανυπομονούν να ερευνήσουν τους φυσικούς πόρους της χώρας που συνιστούν σπουδαίες ευκαιρίες για επενδύσεις μεγάλου βεληνεκούς".

Οι επενδύσεις αυτές δεν σημαίνουν φθηνή ενέργεια για τα λαϊκά νοικοκυριά ούτε ασφάλεια στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Οι πολυεθνικές του πετρελαίου και το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να προστατεύσουν τη χώρα από την αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα όπως προσπαθεί να μας πείσει η κυβέρνηση.

Η παρουσία του στο νησί μας τίποτα θετικό δεν έχει να προσφέρει στο λαό της Ρόδου. Ίσα ίσα, στο σημείο του Αιγαίου που βρισκόμαστε, μόνο επικίνδυνος μπορεί να θεωρείται κάποιος ο οποίος εκπροσωπεί ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, που δεν αναγνωρίζουν σύνορα στο Αιγαίο, όταν μάλιστα ένα θερμό επεισόδιο δεν μπορεί να αποκλειστεί ως ενδεχόμενο. Είναι ανεπιθύμητος!

Καλούμε τους εργαζόμενους, το ροδιακό λαό να βρίσκεται σε επαγρύπνηση, να συστρατευτεί με το αντιιμπεριαλιστικό, φιλειρηνικό κίνημα και να παλέψουμε για:

Καμιά συμμετοχή, καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Αποδέσμευση της Ελλάδας από ΝΑΤΟ και ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του».
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ