2019-07-02 19:08:28
Φωτογραφία για Συμβουλές του ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΟΥΛΕ (Ιατρού ρευματολόγου) για τον καύσωνα
Ο Συμπατριώτης μας Ιατρός ρευματολόγος Δημήτρης Γουλές απο τον Αστακό, υπενθυμίζει σε όλους μας, τα βασικά προληπτικά εκείνα μέτρα για την αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών, εξαιτίας του καύσωνα.

ΚΑΥΣΩΝΑΣ: ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ 

Γράφει ο: 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΥΛΕΣ, Ιατρός ρευματολόγος

              

        Για τον καύσωνα, υπενθυμίζουμε τα βασικά προληπτικά  μέτρα. Οι ευπαθείς κατηγορίες πληθυσμού είναι τα βρέφη, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, οι υπερήλικες καθώς και οι εργάτες, αγρότες, αθλητές κ.λ.π.

          Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο και παραμονή σε σκιασμένους και δροσερούς χώρους είναι αναγκαίο. Σε περίπτωση αναγκαστικής έκθεσης στον ήλιο πρέπει να χρησιμοποιείται καπέλο ή γενικά κάλυμμα κεφαλής και να κανετε συχνές διακοπές πίνοντας άφθονο κρύο νερό. Τα ρούχα σας  να είναι  λεπτά, ευρύχωρα, ανοιχτόχρωμα, κυρίως βαμβακερά......... 1.-Αποφυγή, κατά το δυνατό, της σωματικής κόπωσης και εργασίας τις θερμές ώρες της ημέρας.


2.-Άφθονη λήψη δροσερού νερού ή φυσικών χυμών. Αποφυγή σακχαρούχων, ανθρακούχων ποτών και των οινοπνευματωδών ποτών.

3.-Λήψη ελαφράς, μη λιπαρής, αλατισμένης τροφής, κατανεμημένης σε μικρά συχνά γεύματα. 

4.-Συχνά δροσερά λουτρά (ντούζ), τοποθέτηση ψυχρών επιθεμάτων.

5.-Όσοι παίρνουν φάρμακα ιδίως διουρητικά, ηρεμιστικά, αντιυπερτασικά, αντιϊσταμινικά, Β΄ αναστολείς κ.λ.π.  πρέπει να βρίσκονται σε  επαφή με τους  γιατρούς τους.

6.-Επίσης, κοντά  με τους γιατρούς τους να βρίσκονται  όσοι πάσχουν από νοσήματα του καρδιαγγειακού, κεντρικού νευρικού και αναπνευστικού συστήματος, οι διαβητικοί, νεφροπαθείς, αλκοολικοί καθώς και οι πάσχοντες από πάσης φύσεως βαρέα νοσήματα.

7.-Να περιορίσετε τις μετακινήσεις, αγορές, λαϊκές, τα μεσημέρια.

8.-Είναι προτιμότερο τις θερμές ώρες της ημέρας να μένετε σπίτι, με κλειστά παράθυρα, με ανεμιστήρες ή κλιματιστικές συσκευές.

           Επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό ή τις υγειονομικές αρχές με το παραμικρό σύμπτωμα,  όπως ζάλη, κεφαλαλγία, ίλιγγο, υπνηλία, διαταραχές συμπεριφοράς, ναυτία, εμετούς, κράμπες κ.λ.π.
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ