2019-07-03 02:26:52
Φωτογραφία για Έρευνες στο Βατικανό, 36 χρόνια μετά την εξαφάνιση μιας έφηβης
Η επιχείρηση εκταφής στο Τευτονικό Κοιμητήριο, πήρε το πράσινο φως από τη δικαιοσύνη

του Βατικανού - Η 15χρονη κόρη ενός υπαλλήλου της γραμματείας του Ποντιφικού Οίκου, που διέμενε στην Πόλη του Βατικανού, είχε θεαθεί για τελευταία φορά στις 22 Ιουνίου του 1983

Δύο τάφοι σε ένα γερμανικό κοιμητήριο στην Πόλη του Βατικανού θα ανοιχτούν στο πλαίσιο μιας έρευνας για την ανεξήγητη εξαφάνιση πριν από 36 χρόνια της Εμανουέλας Ορλάντι, της κόρης ενός υπαλλήλου του Βατικανού, έγινε σήμερα γνωστό από την Αγία Έδρα.

Η επιχείρηση εκταφής στο Τευτονικό Κοιμητήριο, που βρίσκεται πολύ κοντά στην κατοικία του Πάπα Φραγκίσκου και τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, πήρε το πράσινο φως από τη δικαιοσύνη του Βατικανού και θα διεξαχθεί την 11η Ιουλίου.

Η Εμανουέλα Ορλάντι, η 15χρονη κόρη ενός υπαλλήλου της γραμματείας του Ποντιφικού Οίκου, που διέμενε στην Πόλη του Βατικανού, είχε θεαθεί για τελευταία φορά στις 22 Ιουνίου του 1983, ενώ έβγαινε από ένα μάθημα μουσικής στη Ρώμη.


Η δικηγόρος της οικογένειάς της έλαβε το περασμένο καλοκαίρι ένα μήνυμα όπου αναφερόταν «Ψάξτε την περιοχή όπου δείχνει ο άγγελος», το οποίο συνοδευόταν από μια φωτογραφία όπου διακρίνονταν κάποιες ταφόπλακες. Ένα μαρμάρινο γλυπτό αγγέλου με την επιγραφή «Αναπαύσου εν ειρήνη» βρίσκεται στο Τευτονικό Κοιμητήριο του Βατικανού.

Ο Αλεσάντρο Γκισότι, ο εκπρόσωπος τύπου του Βατικανού, ανέφερε σήμερα, σε ένα δελτίο τύπου, ότι η όλη επιχείρηση θα διεξαχθεί παρουσία των δικηγόρων της οικογένειας Ορλάντι. Κατόπιν, τα λείψανα θα υποβληθούν σε εξετάσεις DNA.

Η εξαφάνιση το 1983 της Ορλάντι είναι ένα από τα πλέον μακροχρόνια σύγχρονα μυστήρια που εκτυλίχθηκαν στην έδρα της Καθολικής Εκκλησίας και αποτέλεσε αντικείμενο αναρίθμητων εικασιών και θεωριών συνομωσίας από τα ιταλικά ΜΜΕ.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ