2019-07-03 14:00:37
Φωτογραφία για Στο νοσοκομείο Κινέζοι επιχειρηματίες μετά από άγρια επίθεση συμμορίας αλλοδαπών στη Θεσσαλονίκη
Πρωτοφανείς σκηνές βίας σημειώθηκαν έξω από εστιατόριο, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, στην οδό Μοναστηρίου, στη Θεσσαλονίκη, όταν νεαροί Αλγερινοί και Σύροι έστησαν ενέδρα σε Κινέζους επιχειρηματίες.

Η ομάδα των νεαρών προσπάθησε να αποσπάσει χρήματα και κινητά τηλέφωνα από τους Κινέζους, οι οποίοι προέβαλαν αντίσταση και ακολούθησε συμπλοκή, με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφύγει από τον έλεγχο και να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Με λοστούς που ξήλωσαν από το διπλανό εργοτάξιο του μετρό, στιλέτα και άλλα αιχμηρά αντικείμενα, οι αλλοδαποί εξαπέλυσαν άγρια επίθεση στους Κινέζους που προσπαθούσαν μάταια να προστατευθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επεισόδιο εκτυλίχθηκε για αρκετά λεπτά, στη διάρκεια των οποίων οι νεαροί Αλγερινοί και Σύροι δρούσαν ανεξέλεγκτα, μέχρι που έφθασαν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις συλλαμβάνοντας πέντε εξ αυτών.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν πέντε Κινέζοι, ο ένας εκ των οποίων φέρει βαριά τραύματα από σιδηρολοστό στο κεφάλι. Ο άτυχος άνδρας δέχθηκε σφοδρά χτυπήματα με αποτέλεσμα να μείνει αιμόφυρτος στο οδόστρωμα έχοντας κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.


Η κινεζική κοινότητα της Θεσσαλονίκης, που είναι και η μεγαλύτερη στην Ελλάδα, έχει γνώση του περιστατικού, καθώς δεν είναι λίγοι οι επιχειρηματίες της περιοχής που έχουν πέσει θύματα κλοπής είτε στα καταστήματα τους,είτε στον δρόμο.

Ωστόσο, η ελλιπής αστυνόμευση στην περιοχή έχει οδηγήσει σε έξαρση του φαινομένου της μικροεγκληματικότητας, ενώ το προχθεσινό περιστατικό βίας έχει προκαλέσει ανησυχία, καθώς υπάρχουν συνεχή περιστατικά που προμηνύουν ότι η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει προς το χειρότερο.

Ήδη μαζεύονται υπογραφές μεταξύ των Κινέζων επιχειρηματιών ώστε να αποσταλλούν στην κινεζική πρεσβεία της Αθήνας, προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην επίσημη ελληνική πολιτεία και να αντιμετωπιστεί άμεσα το φαινόμενο.
voria.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ