2019-07-03 17:56:48
Φωτογραφία για Η Κίνα κατασκοπεύει τους τουρίστες εγκαθιστώντας λογισμικό υποκλοπής spyware στα τηλέφωνά τους
Οι υπάλληλοι των συνόρων της Κίνας είναι υπεύθυνοι για την εγκατάσταση του λογισμικού υποκλοπής spyware στα τηλέφωνα των τουριστών για την ανάκτηση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνυμάτων, επαφών

πραγματοποιημένων κλήσεων, δεδομένων ημερολογίου, ψευδώνυμα που χρησιμοποιούνται σε ορισμένες εφαρμογές και τα δεδομένα της συσκευής (μάρκα, μοντέλο κ.λπ.).

Η αποκάλυψη γίνεται από μια ομάδα μέσων μαζικής ενημέρωσης όπως οι New York Times και από την The Guardian . Η εγκατάσταση απευθύνεται σε τουρίστες που περνούν από ορισμένα σημεία διέλευσης της περιοχής του Xinjiang. Είναι γνωστή η διεξαγωγή  παρακολούθησης των μειονοτικών (κυρίως μουσουλμανικών) εθνοτήτων και ομάδων που ζουν εκεί. Η εφαρμογή ονομάζεται BXAQ ή Fēng cǎi.

Η εφαρμογή στέλνει τα ανακτημένα δεδομένα σε ένα διακομιστή και στη συνέχεια δημιουργεί μια τεράστια βάση δεδομένων. Πέρα από τα απλά δεδομένα στην πραγματικότητα  αναζητά απο το τηλέφωνο 73.000 συγκεκριμένα αρχεία. Αυτά τα αρχεία περιλαμβάνουν εξτρεμιστικό περιεχόμενο και αποσπάσματα από το Κοράνι.

Επισήμως, οι υπάλληλοι των συνόρων διαγράφουν την εφαρμογη του τηλεφώνου μόλις γίνει η ανάλυση. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι δεν το κάνουν πάντα και μερικές φορές οι τουρίστες έχουν μόνιμα την εφαρμογη εκτός αν σκεφτούν να την διαγράψουν οι ίδιοι.
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ