2019-07-03 22:38:12
Φωτογραφία για Γ. Βαρουφάκης για συνάντηση με Λανγκάρντ: «ΔΝΤ, ολιγαρχία Βρυξελλών και η σημερινή ηγεσία της ΝΔ επιθυμούν την εξαφάνιση των φαρμακείων προς όφελος μεγάλων συμφερόντων» (video)
Ενδιαφέρον προκαλούν τα όσα είπε σε σημερινή του τηλεοπτική στο ΚΡΗΤΗ TV ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25 και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σχετικά με τα φαρμακεία. 

Υποστήριξε λοιπόν ότι από την πρώτη κιόλας συνάντηση με την Κριστίν Λανγκάρντ του μεταφέρθηκε η άποψη για αλυσίδες φαρμακείων από ξένα συμφέροντα και ότι το μοντέλο των οικογενειακών φαρμακείων που υφίσταται στην Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει! Και όλα αυτά με την χώρα να καταρρέει, λες και αυτό ήταν το νούμερο ένα πρόβλημα του τόπου!

Είπε συγκεκριμένα:

«Το ΔΝΤ έχει μια γραμμή για το τι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα που είναι πολύ συγκεκριμένη: Η εξαφάνιση των μικρομεσαίων. Μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση στην πρώτη συνάντηση στην Ουάσινγκτον με την Λανγκάρντ που διήρκησε ένα τρίωρο, θέλησε να μου μιλήσει για τα φαρμακεία στα πρώτα δέκα λεπτά, το οποίο μου φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρον και περίεργο γιατί είχαμε τόσα ανοιχτά ζητήματα, ένα πτωχευμένο κράτος, με τράπεζες που κατέρρεαν κλπ
. Τα φαρμακεία αντιπροσωπεύουν κάτι διαφορετικό για τους τροικανούς, για το διεθνές κεφάλαιο. Αν πάτε στη Γερμανία , στην Αγγλία, στις ΗΠΑ δεν υπάρχουν οικογενειακά φαρμακεία , μικρομεσαία φαρμακεία, υπάρχουν σούπερ μάρκετ φαρμακευτικά τα οποία πωλούν από κινητά μέχρι μπάλες ποδοσφαίρου και κάπου στη γωνία υπάρχει κάποιο μέρος εκεί όπου δουλεύουν κάποιοι προλετάριοι φαρμακοποιοί που αμοιβόμενοι με ελάχιστο μισθό , οι οποίοι σου δίνουν τα φάρμακα. Αυτό είναι το μοντέλο που θέλουν να φέρουν. Το μένος τους απέναντι στους Έλληνες φαρμακοποιούς συμβολίζει το γεγονός ότι ΔΝΤ, ολιγαρχία Βρυξελλων αλλά και η συγκεκριμένη ηγεσία της ΝΔ βλέπουν σε αυτές τις οικογενειακές επιχειρήσεις ένα πεδίο όπου θα πρέπει να εξαφανιστουν και να αντικατασταθούν από αλυσίδες ξένων πολυεθνικών τις οποίες θα εκπροσωπούν τα συγκεκριμένα συμφέροντα τα οποία ταυτίζονται με την ηγεσία του κ. Μητσοτάκη στη ΝΔ. Μείωση φορολογίας για τους ολιγάρχες και εξαφάνιση των μικρομεσαίων. Αυτό είναι η πολιτική της σημερινής ΝΔ.»

Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα:
farmakopoioi
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ