2019-07-03 23:00:07
Φωτογραφία για Εκτιμήσεις Τούρκων αξιωματικών: Με τους S400 τα ελληνικά F16 δεν θα πετούν στο Αιγαίο..
Συνεχίζονται οι προκλητικές δηλώσεις από πλευράς Άγκυρας και συγκεκριμένα από τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι εκτιμούν ότι με την απόκτηση των S-400 από τη Μόσχα, τα ελληνικά μαχητικά τύπου F-16 «δεν θα πετούν στο Αιγαίο και τα ελληνικά πλοία δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν».

Παράλληλα, στην Τουρκία εκφράζουν την εκτίμηση ότι ούτε τα υπερσύγχρονα 5ης γενιάς ισραηλινά μαχητικά F-35 δε θα έχουν τη δυνατότητα να πετούν πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τις συγκεκριμένες δηλώσεις έκανε ο αντιστράτηγος Ε.Α Φ. Ερενέλ, μιλώντας στο τουρκικό κανάλι ATV. «Αυτοί που εκφράζουν τις μεγαλύτερες αντιρρήσεις είναι η Ελλάδα και το Ισραήλ. Το Ισραήλ δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί τα F-35 και η Ελλάδα δεν θα μπορεί να πετάει με την άνεσή της τα F-16, πάνω από το Αιγαίο και τα ελληνικά πλοία δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν», είπε συγκεκριμένα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού, οι στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν πως με έξι συστοιχίες S-400, η Τουρκία θα βρεθεί κάτω από μία ομπρέλα προστασίας..
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ