2019-07-04 15:45:38
Φωτογραφία για Ψήφο στον Υπ. Βουλευτή της ΝΔ στο Βόρειο Τομέα Αθήνας, Δημοσιογράφο - Πολεμικό Ανταποκριτή Φώτη Καρύδα
Του Ηλία Προύφα

Από τους πιο αγαπητούς και καταξιωμένους συναδέλφους Δημοσιογράφους. Ο λόγος για τον γνωστό Δημοσιογράφο - Πολεμικό Ανταποκριτή, Φώτη Καρύδα, ο οποίος κατέρχεται υποψήφιος Βουλευτής με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας.

Μάχιμος συνάδελφος με ήθος και εντιμότητα, αξίζει την ψήφο και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, με τα οποία βρίσκεται πολύ κοντά.

Δυναμικά αύριο στο κοινοβούλιο ο Δημοσιογράφος Φώτης Καρύδας.

Διαβάστε το μήνυμά του: 

Μεγάλωσα στο Ηράκλειο Αττικής, και τα τελευταία χρόνια ζω στην Κηφισιά στα σύνορα με την Νέα Ερυθραία. Είμαι υποψήφιος βουλευτής στο Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών γιατί ξέρω πάρα πολύ καλά το βόρειο κομμάτι της Αθήνας τόσο στις προνομιούχες όσο και στις λιγότερο προνομιούχες γειτονιές, στις οποίες μεγάλωσα. Πιστεύω πως έχω να προσφέρω πολλά σε αυτές τις περιοχές της Αττικής.


Με τη νίκη στις εθνικές εκλογές, από την επόμενη κιόλας ημέρα η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα σε πολλαπλά μέτωπα. Από την Πολιτική Προστασία και την Ασφάλεια, έως την Υγεία, την Παιδεία και οπωσδήποτε την Οικονομία. Πρόκειται για τομείς στους οποίους η απερχόμενη κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς.

Η εκκίνηση μεγάλων αλλά και μικρότερων έργων, αποτελεί επίσης προτεραιότητα καθώς θα μπορέσουν να προσφέρουν σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα στους νέους.

Θεωρώ πως μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση είναι απαραίτητη, ειδικά μετά την κατάλυση των εκπαιδευτικών θεσμών από την απελθούσα κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία έχει καταρτίσει ένα αναλυτικό πρόγραμμα για την Παιδεία. Ένας από τους βασικούς πυλώνες είναι ότι ξεκινάμε από τις μικρές ηλικίες οι οποίες όπως έχει αποδειχθεί από πολλές επιστημονικές έρευνες αποτελούν τη βάση προκειμένου να χτιστεί η προσωπικότητα αλλά και όλο το εκπαιδευτικό μέλλον του μαθητή. Στο κομμάτι της εκπαίδευσης θα δώσει πραγματικές λύσεις σε χρόνια προβλήματα και θα αναβαθμίσει την ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος. Επίσης, θα κάνει πράξη την βοήθεια προς την ελληνική οικογένεια με το να μην μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού. Χρησιμοποιώντας βοήθεια με voucher τα οποία θα πηγαίνουν σε κάθε οικογένεια όταν κάποιο από τα παιδιά δεν καταφέρει να μπει σε δημόσιο βρεφονηπιακό σταθμό.

Προσωπικά, θεωρώ πως το δημογραφικό είναι ένα χρόνιο πρόβλημα το οποίο μαστίζει την χώρα μας και θα είμαι στην πρώτη γραμμή, ούτως ώστε η επόμενη κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για να δώσει λύσεις. Ένας από τους βασικούς πυλώνες που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ότι θα παράσχει ένα ποσό της τάξης των 2000 ευρώ, σε κάθε νέο παιδί που γεννιέται. Επίσης, θα ξεκινήσει η μείωση του ΦΠΑ σε βρεφικά προϊόντα ώστε να στηριχθεί η οικογένεια από τα πρώτα βήματα στη γέννηση του παιδιού, που είναι και ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια.

Όσον αφορά τη διεθνή θέση της χώρας μας, η Ελλάδα είναι σίγουρα η ισχυρότερη χώρα των Βαλκανίων και διαθέτει ισχυρό ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Με τεράστιες δυνατότητες. Ο ρόλος της χώρας μας δεν πρέπει να είναι επιθετικός απέναντί σε κάθε γείτονα. Πρέπει να είναι φιλικός και με διάθεση συνεργασίας. Παρ’ όλα αυτά όμως αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων και των δικαιωμάτων μας στην περιοχή.

Αναφορικά με τη σχέση μας με την Τουρκία, τον τελευταίο καιρό για άλλη μια φορά επιδεικνύει προκλητικότητα με αφoρμή τα κοιτάσματα στην κυπριακή ΑΟΖ επιτιθέμενη, όπως συνηθίζει, στους γείτονές της. Η χώρα μας πρέπει να επιδείξει ψυχραιμία, σοβαρότητα αλλά και αποφασιστικότητα δείχνοντας στην Τουρκία ότι πρέπει να σέβεται τις διεθνείς συμβάσεις και τους διεθνείς κανόνες και ότι έχει δίπλα της μια χώρα η οποία έχει και το σθένος και τη σοβαρότητα να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της.

Αν κάποιος ψηφοφόρος με ρωτήσει γιατί να με ψηφίσει, απαντώ πως είμαι αυτοδημιούργητος, δουλεύω από τα 17 μου χρόνια και δεν έχω φοβηθεί κανένα επάγγελμα και κανέναν τόπο εργασίας είτε είναι στο Σύνταγμα είτε είναι στην πρώτη γραμμή του πολέμου! Να με ψηφίσει γιατί η απόφασή μου να εκτεθώ στην κεντρική πολιτική σκηνή είναι αποτέλεσμα της επιλογής του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη να ανοίξει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας σε νέους ανθρώπους οι οποίοι για πρώτη φορά ασχολούνται με τα κοινά. Να με ψηφίσει γιατί είμαι πρόθυμος να βοηθήσω τους νέους ανθρώπους να πιστέψουν στον εαυτό τους και σε μία καλύτερη ζωή πέρα και πάνω από πρόσκαιρα ψηφοθηρικά επιδόματα. Να με ψηφίσει γιατί είμαι εδώ για να υπηρετήσω και να προσφέρω με τις γνώσεις και την εμπειρία μου, γιατί επιμένω να πιστεύω στην Ελλάδα και στους Έλληνες, γιατί επιμένω να πιστεύω στην προκοπή και την αριστεία.

Δε με τρομάζουν οι θέσεις ευθύνης, νομίζω ότι κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται για να αναλαμβάνουν υπεύθυνες θέσεις. Ωστόσο είναι και κάτι το οποίο καλλιεργείται. Οι θέσεις ευθύνης έχουν ουσιαστικό αντίκρισμα στην πολιτική. Στην πολιτική η ευθύνη είναι ζητούμενο γιατί ο λαός με την ψήφο του εμπιστεύεται τους πολιτικούς να βελτιώσουν τη ζωή του.
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ