2019-07-04 17:06:57
Φωτογραφία για Σε ισχύ μεγάλες αλλαγές στις ασφαλιστικές τιμές από σήμερα που φέρουν μεγαλύτερη συμμετοχή στα φάρμακα! (πίνακες)
Σε ισχύ από σήμερα μεγάλες αλλαγές στις ασφαλιστικές τιμές αρκετών φαρμάκων με την εφαρμογή της νέας θετικής λίστα για τον μήνα Ιούλιο 2019. 

Οι αλλαγές αυτές έρχονται ως αποτέλεσμα λήξης πατέντας ορισμένων φαρμάκων και ταυτόχρονα κυκλοφορίας νέων αντίστοιχων γενόσημων. 

Τα παραπάνω φέρνουν μεγάλες αυξήσεις στη συμμετοχή των ασφαλισμένων εφόσον επιμείνουν φυσικά να πάρουν το πρωτότυπο φάρμακο.

Έτσι λοιπόν, αύξηση στη συμμετοχή τους θα δουν οι ασφαλισμένοι που θα συνεχίζουν να επιλέγουν τα παραπάνω σκευάσματα: copalia 5/160, copalia 10/160, τα περισσότερα Co-diovan/Co-dalzad, όλα τα exelon TTS, τα fosavance, orizal / sevikar, teveten plus, theodur 200, theodur 300 καθώς και τα Twynsta. Μικρότερες αλλαγές στη συμμετοχή υπάρχουν και σε αρκετά άλλα σκευάσματα.

Ας περιγράψουμε όμως ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα:

Έληξε η πατέντα του αντιλιπιδαιμικού φαρμάκου INEGY, κυκλοφόρησαν και επίσημα τα αντίστοιχα γενόσημα σκευάσματα, οπότε - σύμφωνα με το νόμο - η ασφαλιστική τιμή του inegy έπεσε στην τιμή του φθηνότερου γενόσημου. 


Αυτό σημαίνει ότι την διαφορά μέχρι την λιανική του τιμή, την επιβαρύνεται πλέον ο ασφαλισμένος.... 

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, ο ασφαλισμένος έχει το δικαίωμα να επιλέξει το φθηνότερο σκεύασμα χωρίς να απαιτείται να πληρώσει την επιπλέον διαφορά.

Δείτε στη φωτογραφία πόσα θα πρέπει να πληρώσει σήμερα ένας ασφαλισμένος προκειμένου να προμηθευτεί το πρωτότυπο πλέον σκεύασμα INEGY. Το ποσό 25,56€ αντιστοιχεί σε ποσοστό 53% (+1€ ανά συνταγή) Στο αντίστοιχο γενόσημο η συμμετοχή είναι μόλις 8,65€, που αντιστοιχεί ακριβώς στο 25% της συμμετοχής (+1€ ανά συνταγή).

Δείτε παρακάτω αναλυτικά όλες τις αλλαγές στις ασφαλιστικές τιμές:

   Μεγάλες μειώσεις στις ασφαλιστικές τιμές φαρμάκων που φέρουν Αύξηση συμμετοχής by farmakopoioi on Scribd
Farmakopoioi
farmakopoioi
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ