2019-07-04 17:55:42
Φωτογραφία για Τα ξίφη στους νέους και νέες Ανθυποσμηναγούς επέδωσε ο ΠτΔ-Για πρώτη φορά γυναίκα Αρχηγός στη Σχολή Ικάρων!
από τον Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Η παράδοση της ένδοξης Πολεμικής Σημαίας της Σχολής Ικάρων από τον Αρχηγό της Τάξεως 2019 των νέων Ανθυποσμηναγών στη νέα Διοικούσα Τάξη της Σχολής, σηματοδότησε και το άνοιγμα μιάς νέας σελίδας στην Ιστορία της Πολεμικής μας Αεροπορίας

Τα ξίφη «στο νέο αίμα της Πολεμικής Αεροπορίας», όπως χαρακτηριστικώς τους προσφώνησε στην Ημερήσια Διαταγή του ο Διοικητής της Σχολής Ικάρων, Υποπτέραρχος (Ι) Πέτρος Χατζήρης, επέδωσε σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής, στην ιστορική Αεροπορική Βάση Δεκελείας, στο Τατόι.

Ταυτοχρόνως, η παράδοση της ένδοξης Πολεμικής Σημαίας της Σχολής Ικάρων από τον Αρχηγό της Τάξεως 2019 των νέων Ανθυποσμηναγών στη νέα Διοικούσα Τάξη της Σχολής, σηματοδότησε και το άνοιγμα μιάς νέας σελίδας στην Ιστορία της Πολεμικής μας Αεροπορίας, καθώς νέος αρχηγός είναι –για πρώτη φορά στην πολυετή ιστορία της- γυναίκα Αρχισμηνίας Ιπτάμενη, η Αρχισμηνίας Κωνσταντίνου, η οποία μαζί με τους συμμαθητές της, της Τάξεως 2020 της Σχολής, αναλαμβάνουν το δύσκολο και απαιτητικό ρόλο της ηγεσίας της Σχολής
. ‘Ετσι για πρώτη φορά στην Ιστορία της Σχολής και της Πολεμικής Αεροπορίας ο Αρχηγός της Σχολής δεν θα προσφωνείται πλέον –κρυφίως– στην «αεροπορική αργκώ» των Ικάρων ως «ο Θεός», αλλά επέστη η ώρα και η Σχολή απέκτησε και τη δική της… «Θεά»!

Επί της ουσίας τώρα. Ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας ορκίστηκαν 58 νέοι και νέες Ανθυποσμηναγοί,  από τους οποίους οι 47 ήταν Έλληνες (36 Ιπτάμενοι, από τους οποίους η μία γυναίκα, 10 Μηχανικοί και 1 Ελεγκτής Αεραμύνης) και 6 από την Κύπρο (4 Ιπτάμενοι και 2 Μηχανικοί, από τους οποίας μία γυναίκα). Τα ξίφη τους έλαβαν ακόμα από τον κ. Πρόεδρο 2 Ανθυποσμηναγοί από το Μαυροβούνιο, 2 (Μηχανικοί) από την Ιορδανία και 1 (Ελεγκτής Αεραμύνης) από τη Λιβύη.

Στην τελετή εκτός του ΠτΔ, παρέστη ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Ευάγγελος Αποστολάκης, ως εκπρόσωπος της κυβερνήσεως, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, η ηγεσία των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, αντιπροσωπείες από μονάδες της ΠΑ, και άλλοι επίσημοι, όπως και συγγενείς των νέων Ανθυποσμηναγών.

Κατά την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής της Σχολής, ο Διοικητής της, Υποπτέραρχος (Ι) Π. Χατζήρης, προέτρεψε τους νέους ανθυποσμηναγούς να βασισθούν στο τρίπτυχο «πειθαρχία-τυποποίηση-γνώση» για την επιτέλεση της αποστολής τους ως αξιωματικοί της ΠΑ. Παράλληλα, διαβεβαίωσε τους Κύπριους Ανθυποσμηναγούς  για την αρωγή της Ελλάδος προς την Κύπρο εφόσον ζητηθεί και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι νέοι Ίκαροι θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες της Πολεμικής Αεροπορίας.

(ΠΗΓΗ: lawandorder.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ