2019-07-04 19:53:50
Φωτογραφία για Φρούτο μετά το φαγητό: Σωστό ή λάθος
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποφεύγουν την κατανάλωση φρούτου μετά το φαγητό, καθώς έχουν ακούσει ότι «δεν κάνει» γιατί καταστρέφονται οι βιταμίνες και εμποδίζεται η πέψη. Στην πραγματικότητα, όμως, ο παραπάνω ισχυρισμός δεν αποτελεί παρά έναν ακόμη μύθο, χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση.

Ουσιαστικά, θα λέγαμε ότι το πεπτικό σύστημα έχει την ικανότητα να απορροφήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά ενός γεύματος, από όποια πηγή κι αν προέρχονται αυτά. Επιπλέον, σε αντίθεση με όσα κατά καιρούς διατυπώνονται κυρίως στο διαδίκτυο, τα οξέα του στομάχου δεν «καταστρέφουν» τις βιταμίνες των φρούτων, καθώς εάν ίσχυε κάτι τέτοιο, θα αφορούσε τα θρεπτικά συστατικά όλων των τροφίμων.

Αντίθετα, οι φυτικές ίνες των φρούτων μπορεί να επιμηκύνουν το χρόνο παραμονής της τροφής στο στομάχι, προσφέροντας υψηλότερο αίσθημα κορεσμού και συμβάλλοντας στην καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου, ενώ ορισμένα συστατικά τους μπορούν να ενισχύσουν την απορρόφηση άλλων θρεπτικών συστατικών του γεύματος. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι το φρούτο μετά το φαγητό θα μπορούσε να λειτουργήσει ως επιδόρπιο, αποτρέποντας την κατανάλωση κάποιου γλυκού.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ