2019-07-05 09:26:32
Φωτογραφία για HAPCO: Αντίθετος στη νέα διαδικασία εγκρίσεων των ιατρικών επιστημονικών συνεδρίων
Σύγχυση έχει προκαλέσει η Κανονιστική Πράξη 46754/19-6-2019 του Υπουργείου Υγείας, που αλλάζει τα δεδομένα στη διαδικασία εγκρίσεων των ιατρικών επιστημονικών συνεδρίων.

Onmed.gr

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO, η νέα Κανονιστική Πράξη αλλάζει ότι ίσχυε μέχρι στιγμής και στη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση, πλήττοντας τους επαγγελματίες οργάνωσης συνεδρίων και τα 50 επαγγέλματα, που συνδέονται με αυτό τον Κλάδο.

Με σχετική του ανακοίνωση ο HAPCO επισημαίνει:

«Πρόκειται για μία ασαφή Κανονιστική Πράξη, σε συνέχεια της υπουργικής απόφασης 46340/18-6-2019, που παρακάμπτει τη διαδικασία της ψηφοφορίας εντός της Βουλής, όπως είχε συμφωνηθεί με εκπροσώπους του ΚΕΣΥ στο παρελθόν. Μια Υπουργική Απόφαση, που μόνο εμπόδια θα προκαλέσει στην ομαλή διεξαγωγή των συνεδρίων.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων - HAPCO, σε συνεργασία με τους φορείς, που εκπροσωπούν τον κλάδο, είχε κατορθώσει με προσπάθειες πολλών ετών, πολλαπλές συναντήσεις και διαβουλεύσεις, τόσο με εκπροσώπους του ΕΟΦ, όσο και του ΣΦΕΕ και σε στενή συνεργασία με τα μέλη του, να εξασφαλίσει μία απρόσκοπτη διαδικασία έγκρισης συνεδρίων, η οποία αποσκοπούσε στην ομαλή διαδικασία διεξαγωγής τους και στην ανάπτυξη του κλάδου των συνεδρίων στην Ελλάδα
. Με αυτόν τον τρόπο, συνέβαλλε τόσο στην ιατρική εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας, όσο και στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

Δυσκολίες υπήρχαν και στη διαδικασία εγκρίσεων, τόσο των εθνικών όσο και των διεθνών συνεδρίων, αλλά πάντα με πνεύμα διαλόγου και συνεργασίας και με στόχο πάντα την εκπαίδευση και τη διαφύλαξη της διαφάνειας, ξεπερνούσαμε τις όποιες δυσκολίες.

Εκπρόσωποι του Κλάδου μας συμμετείχαν σε πολλαπλές συναντήσεις με την ηγεσία του ΚΕΣΥ, με στόχο πάντα την ομαλή μετάβαση της διαδικασίας εγκρίσεων από τον ΕΟΦ στο ΚΕΣΥ.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των εκπροσώπων του ΚΕΣΥ, ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί, τόσο με τους εκπροσώπους των Επιστημονικών Εταιρειών, όσο και με τους εκπροσώπους του κλάδου μας, ενημερωθήκαμε ξαφνικά για την νέα Υπουργική Απόφαση, η οποία είναι απόλυτα ασαφής, δεν παρέχει επαρκή πληροφόρηση, έχει πολλά κενά και περιλαμβάνει οδηγίες, οι οποίες είναι εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστούν στην πράξη από την επιστημονική κοινότητα.

Επιπλέον, περιορίζει πολύ τη δραστηριότητα του οργανωτή συνεδρίων, πλήττοντας έτσι σοβαρά και το επάγγελμά μας, ειδικά σε μία περίοδο όπου η Ελλάδα έχει σαφή ανοδική πορεία στο διεθνή συνεδριακό χάρτη. Είναι μία «παγκόσμια πρωτοτυπία» η οποία πυρπολεί τις μέχρι σήμερα «ευαίσθητες ισορροπίες» του Συνεδριακού Τουρισμού στη χώρα μας.

Επισημαίνουμε ότι, η διαδικασία έγκρισης ιατρικών επιστημονικών συνεδρίων (από τον ΕΟΦ και πλέον από το ΚΕΣΥ), που ισχύει στην Ελλάδα, δεν παρατηρείται σε καμιά άλλη χώρα στον κόσμο, με αποτέλεσμα να αποτρέπει τις Διεθνείς Επιστημονικές Ενώσεις να οργανώσουν συνέδριο στη χώρα μας.

Σε μια συγκυρία που θα έπρεπε να εκμεταλλευτούμε στο 100% την ευνοϊκή θέση της χώρας μας στον παγκόσμιο χάρτη συνεδρίων, δημιουργούνται επιπλέον εμπόδια, που ισοπεδώνουν και ακυρώνουν την όλη προσπάθεια του κλάδου μας για ανάπτυξη του Συνεδριακού Τουρισμού.

Το ΔΣ του HAPCO παρακολουθεί το θέμα και μετά τη διεξαγωγή των Εθνικών Εκλογών θα προβεί σε όλες τις ενέργειες που πρέπει, ώστε η Υπουργική Απόφαση, να αποσυρθεί ή να τροποποιηθεί, προς όφελος της Ιατρικής Εκπαίδευσης, της Διαφάνειας, των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR), και της Εθνικής Οικονομίας.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ