2019-07-05 19:00:48
Φωτογραφία για Τεντώνουν το σχοινί οι Τούρκοι! Άσκηση στο Καστελόριζο και υποβρύχιο στα Κατεχόμενα! (ΦΩΤΟ)
Μία μεγάλη περιοχή στα νότια του Καστελόριζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, δεσμεύει για ασκήσεις την Κυριακή των εκλογών η Άγκυρα.

Με την NAVTEX υπ’ αριθμόν 763/19 η υδρογραφική υπηρεσία Αττάλειας δεσμεύει για ασκήσεις με πραγματικά πυρά μία εκτεταμένη περιοχή η οποία ξεκινά από τα νότια του Καστελόριζου και φτάνει αρκετά μίλια δυτικά προς τη Ρόδο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων , λίγες ώρες μετά την δήλωση Τσαβούσογλου περί νέου «Αττίλα», τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης από τα ξημερώματα της Παρασκευής μεταδίδουν ότι στο λιμάνι της Κερύνειας αγκυροβόλησε το τουρκικό υποβρύχιο Gür S-357.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες νωρίτερα ενεργοποιήθηκε και η ακτοφυλακή της Τουρκίας, με σκοπό να παρακολουθεί τις κινήσεις σκαφών στην κυπριακή ΑΟΖ.

Το πολεμικό υποβρύχιο της Τουρκίας θα συνοδεύει τα γεωτρύπανα της Άγκυρας

Το Gür S-357 είναι ένα από τα σύγχρονα υποβρύχια του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας, το οποίο είναι «φορτωμένο» τόσο με πυραύλους, όσο και με τορπίλες.

Το ΚΥΠΕ αναφέρει ότι τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης υποστηρίζουν πως η κίνηση αυτή γίνεται σε μια περίοδο κατά την οποία ο «Πορθητής» και το «Γιαβούζ» συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους στην ανατολική Μεσόγειο.

Οι ίδιες πηγές από την Τουρκία αναφέρουν ότι το υποβρύχιο προστατεύει τα δυο γεωτρύπανα καθώς και το ερευνητικό πλοίο «Μπαρμπαρός».
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ