2019-07-05 21:16:57
Φωτογραφία για Παρέμβαση των Γονιών στο ΔΣ Σπάτων Αρτέμιδας για τα υπεράριθμα νήπια
Η νέα χρονιά ξεκινά χωρίς τις κατάλληλες υποδομές για πάνω από 50 νήπια στον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας!

Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 3-7 συζητήθηκε το θέμα της εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής αγωγής με αφορμή τη δημιουργία παραρτημάτων των νηπιαγωγείων για τα πάνω από 50 νήπια που βγαίνουν υπεράριθμα εξαιτίας του προβλήματος στέγασης των παιδιών.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής προσπάθησαν να φέρουν προσκόμματα στα μέλη της Ένωσης Γονέων και των Συλλόγων Γονέων, τα οποία ζήτησαν να κάνουν παρέμβαση στο ΔΣ, επικαλούμενοι διάφορες δικαιολογίες του τύπου, «ελάτε ξανά τον Σεπτέμβριο στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο».

Τελικά αποδείχτηκε ότι η αγωνία των γονιών ήταν απόλυτα δικαιολογημένη, καθώς με βάση την τοποθέτηση της εκπροσώπου της Δημοτικής Αρχής, τα υπεράριθμα νήπια θα τοποθετηθούν σε αίθουσες Δημοτικών σχολείων (3ο, 1ο-5ο ΔΣ Αρτέμιδας και 1ο και 3ο ΔΣ Σπάτων) δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά για τις συνθήκες συνύπαρξης παιδιών διαφορετικών αναγκών και ηλικιών και τα προβλήματα που θα προκύψουν
. Η πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 3ου ΔΣ Αρτέμιδας ανέφερε ότι τα υπεράριθμα νήπια προορίζονται να εγκατασταθούν στο χώρο του ολοημέρου, στον οποίο σιτίζονται οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής κάτω και από την πίεση των γονέων ανέφεραν ότι θα προσπαθήσουν να βρεθεί μια άλλη λύση για το 3ο ΔΣ και διευκρίνισαν ότι τουλάχιστον για έξι μήνες τα υπεράριθμα νήπια θα στεγάζονται στα δημοτικά σχολεία. Σε ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το ποιες μόνιμες λύσεις δρομολογούνται, η δημοτική αρχή απάντησε ότι σχεδιάζουν να φτιάξουν αίθουσες προκάτ βαρέως τύπου χωρίς να δώσουν πιο συγκεκριμένες απαντήσεις, σε ποιους χώρους θα γίνουν αυτές οι υποδομές και κάτω από ποιες συνθήκες θα στεγάζονται τα παιδιά...

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης επισήμανε κατ’ αρχάς τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, που θεσμοθέτησε τη δίχρονη Προσχολική Αγωγή χωρίς να προβλέπει καμία πρόσθετη χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό για αυτό το σκοπό, χωρίς πρόσληψη προσωπικού και δημιουργία αιθουσών και κτιριακών παρεμβάσεων.

Ωστόσο μεγάλες είναι οι ευθύνες και της Δημοτικής Αρχής, αφού εδώ και ένα χρόνο γνώριζε ότι ο δήμος θα συμμετέχει στη δίχρονη προσχολική αγωγή και δεν έκανε καμία ενέργεια για να ενημερώσει τους δημότες για τις ελλείψεις που υπάρχουν, να

διεκδικήσει από την πολιτεία τις απαραίτητες υποδομές (οικόπεδα, κτηριακές παρεμβάσεις) καθώς και το απαραίτητο προσωπικό για την σωστή λειτουργία της.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Σπάτων Αρτέμιδας χαιρετίζουμε τη συλλογική και οργανωμένη παρέμβαση των γονιών που δίκαια θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους. Θα είμαστε δίπλα τους στους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους!!

Γνωρίζουν καλά οι εργαζόμενοι ποια δύναμη είναι δίπλα τους σε όλες τις μάχες, ποια δύναμη αταλάντευτα παλεύει για να έχει ο λαός μια πραγματικά αξιοπρεπή, ζωή, σύγχρονη υγεία και παιδεία.

Μπροστά στις εκλογές είναι σημαντικό η ψήφος μας να μην πάει χαμένη. Να καταδικαστούν όλες αυτές οι δυνάμεις που στην πράξη βάζουν πλάτη για να ψηφίζονται και να εφαρμόζονται αντιλαϊκά μέτρα και να στενάζουν οι εργαζόμενοι.

Να αυξήσουμε και άλλο το μπόι μας. Να ψηφίσουμε το πιο δυνατό χαρτί για το λαό!

Επιλέγουμε αυτούς που είναι δίπλα μας και θα δώσουν ελπίδα και προοπτική και την επόμενη των εκλογών! Δυναμώνουμε το ΚΚΕ!
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ