2019-07-05 22:52:26
Φωτογραφία για Ο Μενέλαος Γερονικολός καλεί σε Δημοκρατική συστράτευση, για να πάει η Μεσσηνία μπροστά!

Σε δημοκρατική συστράτευση καλεί όλους τους προοδευτικούς πολίτες ο υποψήφιος βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ. στη Μεσσηνία, Μενέλαος Γερονικολός, και δεσμεύεται να δώσει τη μάχη για τους ελαιοπαραγωγούς, τους συκοπαραγωγούς αλλά και όλους τους συμπολίτες του, προωθώντας νέες επενδύσεις και σύγχρονες υποδομές.

Παρά το νεαρόν της ηλικίας του, μόλις 32 χρόνων, ο Μενέλαος Γερονικολός δεν είναι «φρέσκος» στα κοινά. Μεγαλωμένος σε δημοσιογραφική οικογένεια, με πατέρα τον Κώστα Γερονικολό και σε ένα σπίτι όπου η παρουσία του Ανδρέα Παπανδρέου, του Γιώργου Γεννηματά και όλων των ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ ήταν παραπάνω από αισθητή τονίζει πως «οι δημοκρατικές παρακαταθήκες του πατέρα μου, του Ανδρέα και όλων όσων συνέβαλαν στη δημοκρατική αναγέννηση του τόπου αποτελούν την πολιτική μου κληρονομιά και την πολιτική μου πυξίδα».

Ο Μενέλαος Γερονικολός «βούτηξε» στις επιχειρήσεις αμέσως μετά το πέρας των σπουδών του στο Λονδίνο και γνωρίζει από πρώτο χέρι τις παθογένειες και τις ανάγκες του τόπου του. Στηλιτεύει την απραξία του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, τονίζει όμως πως «όσοι πιστεύουν ότι το Κίνημα Αλλαγής θα αποτελέσει το δεκανίκι μιας συντηρητικής κυβέρνησης θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους και μάλιστα γρήγορα».

Ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας «ψηφίζει» ανανέωση με πολιτικούς όρους και όραμα για την Ελλάδα του αύριο. Αλλωστε, όπως λέει, «δεν χρειαζόμαστε νεαρούς ηλικιακά πολιτικούς, αλλά πολιτικούς με νέες ιδέες, πολιτικούς που μπορούν να απευθυνθούν στην κοινωνία με όρους του σήμερα και του αύριο».

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Πιστεύετε ότι με μια «γαλάζια» κυβέρνηση η Χώρα μπορεί να πάει μπροστά; Πεποίθησή μου είναι ότι η Χώρα μας μπορεί να πάει μπροστά μόνο με μια πραγματικά προοδευτική κυβέρνηση. Η δήθεν αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, με τα ψέματα και τις ιδεολογικές ακροβασίες της, κατάφερε να στρέψει μεγάλο τμήμα των πολιτών στη δεξιά και στη συντήρηση. Εμείς, στο Κίνημα Αλλαγής, απευθυνόμενοι στους προοδευτικούς πολίτες του τόπου μας, λέμε ότι η παραδοσιακή δεξιά δεν μπορεί να είναι η λύση στα προβλήματα της κοινωνίας, δεν αποτελεί την απάντηση στα προβλήματα του τόπου μας. Μια κυβέρνηση της ΝΔ, μια κυβέρνηση της άκρας δεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού θα προσθέσει, δεν θα επιλύσει προβλήματα.

Το Κίνημα Αλλαγής είναι διατεθειμένο να συνεργαστεί με τη ΝΔ, προκειμένου η κυβερνητική ατζέντα να έχει προοδευτικό πρόσημο; Το Κίνημα Αλλαγής είχε και θα έχει και μετά τις εκλογές αυτόνομη πορεία. Θα ακολουθήσει πιστά τις συνεδριακές του αποφάσεις. Δεν πρόκειται να γίνουμε το άλλοθι της δεξιάς, δεν πρόκειται να είμαστε ο μαϊντανός στη σούπα του νεοφιλελευθερισμού. Ωστόσο, ο αρχηγός της ΝΔ μιλά για την ανάγκη να κυβερνηθεί η Χώρα και μάλιστα υποστηρίζει ότι αν δεν έχει αυτοδυναμία θα προχωρήσει σε εκλογές το 15Αύγουστο. Πρόκειται για έναν πολιτικό εκβιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, στον οποίο εμείς δεν μπορούμε να υποκύψουμε. Αν η Νέα Δημοκρατία πραγματικά πιστεύει αυτά που λέει μπορεί να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους συνασπισμό, ο οποίος θα κυβερνήσει τη χώρα. Το έχουν κάνει κατά το παρελθόν, όταν το 1989 συνασπίστηκαν, προκειμένου να κλείσουν στη φυλακή στον ιστορικό ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Η απάντηση λοιπόν στο ερώτημα αν θα συνεργαστείτε με τη Νέα Δημοκρατία είναι αρνητική; Η απάντησή μας είναι σαφής. Εμείς πιστεύουμε σε μια πραγματικά προοδευτική κυβέρνηση, η οποία θα νοιάζεται και θα πολεμήσει για τα λαϊκά στρώματα, για τις ανάγκες των πολλών. Αν οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις του τόπου συμφωνήσουν στην υιοθέτηση μιας τέτοιας ατζέντας, τότε μπορούμε να συζητήσουμε. Ωστόσο, όσοι πιστεύουν ότι το Κίνημα Αλλαγής θα αποτελέσει το δεκανίκι μιας συντηρητικής κυβέρνησης θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους και μάλιστα γρήγορα.

Προέρχεστε και είστε υποψήφιος βουλευτής σε ένα νομό, τη Μεσσηνία, που οι πολιτικοί συσχετισμοί ευνοούν τη Νέα Δημοκρατία. Πιστεύετε ότι η διαφαινόμενη επικράτηση της ΝΔ μπορεί να «σπάσει»; Είναι αλήθεια ότι παραδοσιακά η δεξιά στη Μεσσηνία διαθέτει ισχυρές δυνάμεις. Εμείς από την πλευρά μας πιστεύουμε, και γι αυτό αγωνιζόμαστε, ότι η Μεσσηνία χρειάζεται προοδευτική εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο. Γι' αυτό καλούμε τους πολίτες σε δημοκρατική συστράτευση, προκειμένου η Μεσσηνία να μην αντιμετωπίζετε ως προτεκτοράτο από τη Νέα Δημοκρατία. Ο μόνος τρόπος για να συμβεί αυτό είναι να ενισχυθεί το Κίνημα Αλλαγής. Είναι ο μόνος τρόπος για να χαλάσει το πάρτι που ετοιμάζει η δεξιά στο νομό μας.

Είστε ένας υποψήφιος της νέας γενιάς, καθώς είστε μόλις 32 ετών. Πιστεύετε ότι οι πολίτες είναι έτοιμοι να εμπιστευθούν τους νέους; Το ζήτημα της ανανέωσης είναι ένα κρίσιμο ζήτημα, αλλά πρέπει να το δει κανείς με πολιτικούς όρους. Η ηλικία από μόνη της δεν αποτελεί διαβατήριο για την αναγκαία ανανέωση του πολιτικού συστήματος. Δεν χρειαζόμαστε νεαρούς ηλικιακά πολιτικούς. Χρειαζόμαστε πολιτικούς με νέες ιδέες, πολιτικούς που μπορούν να απευθυνθούν στην κοινωνία με όρους του σήμερα και του αύριο. Το πιστοποιητικό γεννήσεως από μόνο του δεν μπορεί να είναι το πολιτικό διαβατήριο για κανέναν από εμάς. Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής όλα αυτά τα έχουμε κάνει πράξη. Η πρόεδρός, η Φώφη Γεννηματά, έχει δείξει την εμπιστοσύνη της στη νέα γενιά. Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο εκπρόσωπος τύπου, ο Παύλος Χρηστίδης, και οι δεκάδες νέοι υποψήφιοι βουλευτές, όπως εγώ, αποτελούν την έμπρακτη απόδειξη του Κινήματος Αλλαγής ότι πιστεύει στην πολιτική ανανέωση, ότι πιστεύει στη νέα γενιά.

Είστε ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας στον αγροτικό τομέα, ένας επιχειρηματίας που θα μπορούσε να αποφύγει την έκθεση και την όποια φθορά από τις πολιτικές αντιπαραθέσεις. Γιατί ένας τέτοιος επιχειρηματίας επιλέγει να ασχοληθεί με την πολιτική; Πιστεύω ότι έχει έρθει η στιγμή που η γενιά μας πρέπει να βγει μπροστά. Η γενιάς μας μπορεί και πρέπει να δώσει τη μάχη της για τη νέα αλλαγή, την οποία χρειάζεται ο τόπος μας. Εγώ, όπως και το 2015 έτσι και τώρα θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των πολιτών θέλοντας να αποδείξω ότι οι νέοι μπορούμε να είμαστε οι πραγματικοί πρωταγωνιστές, οι αληθινοί διαμορφωτές του αύριο της χώρας μας. Σε αυτή την πολιτική μάχη δεν χωρά το «εγώ», αλλά το «εμείς». Άρα, η απάντηση στο ερώτημα «γιατί ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας κατέρχεται στην πολιτική» είναι εύκολη. Γιατί προέχει το «εμείς» και όχι το προσωπικό συμφέρον του καθενός μας.

Προέρχεστε από μια οικογένεια, η οποία έχει παραδοσιακούς δεσμούς με το ΠΑΣΟΚ. Ο αείμνηστος πατέρας σας, ο Κώστας Γερονικολός, εκτός από σπουδαίος δημοσιογράφος, υπήρξε και ένας από τους ανθρώπους που ήταν κοντά στον Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτό έχει επηρεάσει την πολιτική σας σκέψη και την πολιτική σας πορεία; Όταν μεγαλώνεις σε ένα σπίτι που η παρουσία του Ανδρέα Παπανδρέου, του Γιώργου Γεννηματά και όλων των ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, του ΠΑΣΟΚ που άλλαξε τη χώρα δεν γίνεται να μην επηρεαστείς. Είναι σαφές ότι οι δημοκρατικές παρακαταθήκες του πατέρα μου, του Ανδρέα Παπανδρέου και όλων όσων συνέβαλαν στη δημοκρατική αναγέννηση του τόπου αποτελούν την πολιτική μου κληρονομιά και την πολιτική μου πυξίδα. Όμως, πέρα και πάνω από την προσωπική τύχη που είχα να μεγαλώσω σε ένα περιβάλλον με τέτοιες ισχυρές παρουσίες, πιστεύω ότι οι παρακαταθήκες των ανθρώπων που έχτισαν την Ελλάδα της μεταπολίτευσης, η κληρονομιά του Ανδρέα και τόσων άλλων, είναι ο μοναδικός δρόμος μιας πραγματικά προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου μας.

Κλείνοντας, αν εκλεγείτε βουλευτής, ποιες θα είναι οι μάχες που θα δώσετε για τον τόπο σας. Τι υπόσχεστε στους Μεσσήνιους; Η Μεσσηνία είχε την ατυχία τα προηγούμενα χρόνια να γνωρίσει την απραξία του ΣΥΡΙΖΑ. Τα μεγάλα της προβλήματα όχι μόνο παρέμειναν άλυτα και αλλά επιδεινώθηκαν. Οι αγρότες μας δεν είχαν καμία ουσιαστική βοήθεια, οι μεγάλες επενδύσεις δεν προχώρησαν, οι υποδομές του νομού παρέμειναν σε κακή κατάσταση. Η μόνη δέσμευση που μπορώ να αναλάβω απέναντι στο Μεσσηνιακό λαό, λοιπόν, είναι αυτή. Να δώσω τη μάχη μου για τους ελαιοπαραγωγούς, τους συκοπαραγωγούς του τόπου μου. Να δώσω τη μάχη μου για να έρθουν και νέες επενδύσεις στη Μεσσηνία, να δώσω τη μάχη για ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο, για σύγχρονες υποδομές. Αυτή είναι η μόνη υπόσχεση που μπορώ να δώσω στους ανθρώπους του τόπου μας. Ότι θα δώσω μια τίμια μάχη εντός και εκτός κοινοβουλίου, προκειμένου η Μεσσηνία να πάει μπροστά.

Πηγή: Πρωτο Θέμα


NewsRoom
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ