2019-07-07 17:00:13
Φωτογραφία για ΜΕ ΠΟΙΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΡΑΝΤΑΡ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ;;;;
ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ

ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥΣ!!!

ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ....ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΑ ΤΙΣ "ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ" ΚΑΙ ΤΟ "ΛΕΥΚΟ ΓΕΝΟΣ" ΤΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ. ΚΕΡΒΕΡΟΣ

Το ραντάρ «μυστήριο» που θέλουν να εγκαταστήσουν οι Ισραηλινοί στην Κρήτη για την αποκάλυψη stealth μαχητικών

Ισραηλινό ραντάρ τεχνολογίας OTH (Over The Horizon) πρόκειται να εγκατασταθεί στην Κρήτη, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ικανού να εντοπίζει μαχητικά τεχνολογίας stealth αν και όχι με διακρτική ικανότητα για την παροχή δεδομένων εγκλωβισμού.

Το ραντάρ που θα προμηθεύσει η ισραηλινή ELTA πρόκειται να εγκατασταθεί στην ανατολική Κρήτη, σε περιοχή πλησίον του ραντάρ της Ζήρου ελέγχοντας με αυτόν τον τρόπο όλη την Ανατολική Μεσόγειο. Το καθεστώς λειτουργίας του ραντάρ δεν είναι διευκρινισμένο.


Το πιο πιθανό είναι να χρηματοδοτηθεί και από τις δύο χώρες και να το χειρίζονται Έλληνες ελεγκτές αεράμυνας με ισραηλινή συμβουλευτική παρουσία. Τα δεδομένα του θα είναι προσβάσιμα τόσο από την Ελλάδα όσο και από το Ισραήλ. Το τελευταίο έχει ήδη εγκατεστημένο ένα ραντάρ OTH στο έδαφός του, αλλά για τη βελτιστοποίηση των δεδομένων ραντάρ παρόμοιας τεχνολογίας είναι η απαραίτητη η δημιουργία δικτύου.

Ο τύπος του ραντάρ που θα τοποθετηθεί είναι άγνωστος και ποικίλει ανάλογα με τις πηγές.

Άλλες κάνουν λόγο για το EL/M-2090 TERRA το οποίο είναι ένα σύστημα πολύ μεγάλης ακτίνας εντοπισμού και αποτελείται από δύο επιμέρους ραντάρ: Το Ultra που εκπέμπει στη συχνότητα UHF και το SPECTRA ποτ εκπέμπει στη μπάντα συχνοτήτων S.

Το ισραηλινό SPECTRA τμήμα του TERRA

Το σύστημα μπορεί να πετύχει τον εντοπισμό τόσο βαλλιστικών πυραύλων όσο και αεροσκαφών σε πολύ μεγάλες αποστάσεις.

Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο τοποθέτηση είτε του EL/M-2080 Green Pine, του ραντάρ που χρησιμοποιείται στο ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα Arrow είτε του ELM-2270 OTH που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο επιφανείας και πιο ειδικά για την επιτήρηση ΑΟΖ.

Το τελευταίο είναι ένα σύστημα HF σχεδιασμένο για να εντοπίζει τόσο στόχους επιφανείας όσο και αεροσκάφη που πετούν σε χαμηλό ύψος. Το σύστημα καλύπτει ένα αζιμούθιο 120 μοιρών στον οριζόντιο άξονα, ενώ για τον κάθετο άξονα δέχεται στοιχεία από μια ή περισσότερες κεραίες. Δεν υπάρχει διατιθέμενη εμβέλεια του συστήματος, αλλά όπως λέει η κατασκευάστρια εταιρεία είναι ιδανικό για την κάλυψη του τομέα ΑΟΖ ο οποίος εκτείνεται σε απόσταση 200 ν.μ. (370 χλμ.).

Το E/LM 2270

Σε ότι αφορά γενικότερα τα συστήματα ΟΤΗ αυτά θεωρητικά αλλά και πρακτικά έχουν δυνατότητες αποκάλυψης stealth αεροσκαφών αν και όχι με την διακριτική ικανότητα ενός «κλασικού» ραντάρ.

kerberos-hellas
parapona-rodou
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ