2019-07-08 19:11:25
Φωτογραφία για Εθνικές εκλογές 2019 || Αυτοί είναι οι βουλευτές που εκλέγονται με το «ΜέΡΑ25» του Γιάνη Βαρουφάκη
Την είσοδο του για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινοβούλιο εξασφάλισε το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, «ΜέΡΑ25».

Μετά το θρίλερ με την οριακή μη είσοδό του στη Ευρωβουλή τον περασμένο Μάιο το κόμμα του πρώην υπουργού Οικονομικών εξασφάλισε ποσοστό 3,44% (ενσωμάτωση 99,83), λαμβάνοντας 9 έδρες. 

Οι βουλευτές που εκλέγονται είναι:

Στην Α' Αθηνών η Αγγελική Αδαμοπούλου

Δικηγόρος

Υπεύθυνη Τομέα Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων ΜέΡΑ25

ΣΠΟΥΔΕΣ

Υποψήφια διδάκτωρ ανώτατων σπουδών στα ανθρώπινα δικαιώματα, University Carlos III, Madrid

Μεταπτυχιακό δίπλωμα, ανώτατες σπουδές στα ανθρώπινα δικαιώματα, University Carlos III, Madrid

Πτυχίο Νομικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ΑΠΘ

Μουσικές σπουδές φωνητικής

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΉ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Αυτοαπασχολούμενη δικηγόρος σε δικηγορικό γραφείο που διατηρώ, με αντικείμενο υποθέσεις αστικού, ποινικού, εργατικού, διοικητικού και εμπορικού δικαίου, (2010-σήμερα)


Παροχή νομικής συμβουλευτικής και χειρισμός νομικών υποθέσεων αιτούντων άσυλο-διεθνή προστασία στα πλαίσια της μη κυβερνητικής οργάνωσης, Δανικό Συμβούλιο Προσφύγων, (Danish Refugee Council–DRC), 2016-2017

ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Υπεύθυνη Τομέα Δικαιοσύνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων ΜέΡΑ 25

Παροχή νομικής βοήθειας σε απόρους και πολίτες χαμηλού εισοδήματος, 2007-σήμερα

Παροχή εθελοντικής εργασίας στην ΑΡΣΙΣ, μη κυβερνητική οργάνωση για την κοινωνική υποστήριξη και προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και των νέων, 2006-2007

Συνεργασία με τη UNICEF, στα πλαίσια ερευνητικών προγραμμάτων σχετικών με την προώθηση της Διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού, Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2015

Συμμετοχή σε ημερίδες και δράσεις της πρωτοβουλίας για τα δικαιώματα των κρατουμένων, ΚΕΛΙΑ, (συνέδρια, συζητήσεις, επισκέψεις σε φυλακές), με την συμμετοχή πρώην κρατουμένων, δικηγόρων, κοινωνικών λειτουργών, 2007-2008

Συμμετοχή σε ημερίδες και σεμινάρια της ‘Υπατης Αρμοστείας (UNHCR)

Συμμετοχή σε ημερίδες του Εργαστηρίου ισότητας και μη διάκρισης Noberto Bobbio, του Ινστιτούτου Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Bartolomé de las Casas του Πανεπιστημίου Carlos III, Madrid.

Στο Β1' Βόρειου Τομέα Αθηνών ο Κλέων Γρηγοριάδης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965.

Απόφοιτος Ανωτέρας  Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης- Κάρολος Κουν το 1986.

Έχω παίξει σε παραστάσεις, σε κύριους ή πρωταγωνιστικούς ρόλους, σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν, Γιώργου Λαζάνη, Τάσου Μπαντή, Νίκου Μαστοράκη, Σίμου Κακάλα, Νικίτα Μιλιβόγεβιτς, Μάγιας Λυμπεροπούλου, Γιάννη Κακλέα, Θωμά Μοσχόπουλου και άλλων. Έχει εμφανιστεί σε όλα τα μεγάλα αρχαία θέατρα της Ελλάδας, αλλά και σε θεατρικές σκηνές του εξωτερικού (Σερβία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία).

Έχω πρωταγωνιστήσει σε 14 ταινίες μεγάλου μήκους.

Έχω εμφανιστεί σε 13 σίριαλ της ελληνικής δημόσιας και ιδιωτικής τηλεόρασης.

Ιδρυτικό μέλος καθώς και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΜΕΡΑ25.

Στο Β2' Δυτικού Τομέα Αθηνών ο Κρίτων Αρσένης 

Ο Κρίτων Αρσένης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1977. Είναι γιος της Μαρίας και του Δημοκράτη (δεν υπαρχεί κάποια συγγένεια με την οικογένεια της Λούκας Κατσέλη και του Γεράσιμου Αρσένη). Στην πολιτική μπήκε πρώτη φορά το 2009, όταν εκλέχθηκε Ευρωβουλευτής μετά από πανευρωπαϊκή διάκριση για την περιβαλλοντική του δράση στην Ελλάδα. Τον Μάιο του 2013, μπήκε και επίσημα τέλος στην σχέση του με το ΠΑΣΟΚ που είχε φτάσει στα επίπεδα της διαρκούς δημόσιας αντιπαράθεσης λόγω των πώλησης της δημόσια περιουσίας, των εξορύξεων πετρελαίου και χρυσού και των παράνομων επαναπροωθήσεων μεταναστών.

Τον Μάιο του 2014 ήταν υποψήφιος για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως ανεξάρτητος/συνεργαζόμενος με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και τιμήθηκε με την προτίμηση πάνω από 112.000 συμπολιτών μας. Τον Φεβρουάριο του 2015 δεν αποδέχθηκε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να είναι υποψήφιος στις Εθνικές Εκλογές καθώς προτίμησε να δώσει την μάχη της κοινωνικής αλλαγής μέσα από την κοινωνία και τα κινήματα. Συνέχισε να συμμετέχει ενεργά στα κοινωνικά κινήματα ενάντια στις Σκουριές, στις Εμπορικές Συμφωνίες ΕΕ με ΗΠΑ και Καναδά, τις ιδιωτικοποιήσεις και για την ελεύθερη πρόσβαση όλων στα δημόσια αγαθά. Τον Ιούλιο του 2015 συνδιοργάνωσε το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια στην Εξόρυξη στις Σκουριές, το νομοσχέδιο για τον Αιγιαλό και την καταστροφή των Χημικών όπλων της Συρίας ανοικτά της Κρήτης. Υποστήριξε θερμά το δημοψήφισμα και εναντιώθηκε στην υπογραφή του νέου μνημονίου. Στην συνέχεια, όταν κυριάρχησε η μνημονιακή πολιτική στη δημόσια ζωή, αποχώρησε από τη πολιτική. Αποφάσισε να κάνει την οικολογία πράξη, μετακόμισε στην ύπαιθρο, παράγει μέρος της τροφής της οικογένειας του με παραδοσιακούς σπόρους και ηλεκτροδοτείται αποκλειστικά από φωτοβολταϊκά. Είναι βιοκαλλιεργητής και το λάδι που παράγει βραβεύθηκε με ένα χρυσό βραβείο και δύο αργυρά στο διάστημα 2018-2019. Είναι σύντροφος της Μαρίζας Κουρτικάκη και πατέρας της Ροής και του Ωρίωνα.

Κοινοβουλευτική δράση

Ασχολήθηκε έντονα με τις Σκουριές. Λίγο μετά την εκλογή του στο Ευρωκοινοβούλιο καταθέτει στις 6 Οκτωβρίου του 2009, κοινοβουλευτική ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θέμα των Σκουριών ενώ τον Ιανουάριο του 2010 είναι ο πρώτος ευρωβουλευτής που επισκέπτεται τις Σκουριές. Στις 6 Μαΐου του ίδιου χρόνου είναι ο βασικός εισηγητής διακομματικού ψηφίσματος για την απαγόρευση χρήσης κυανίου στην εξόρυξη χρυσού εντός της Ε.Ε.

Τον Σεπτέμβριο του 2010, με πρωτοβουλία Κρίτωνα Αρσένη, υπερψηφίζεται ψήφισμα για τις νησιωτικές περιοχές με στόχο την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των κατοίκων των νησιών, τόσο αναφορικά με τη σύνδεσή τους με την ηπειρωτική Ελλάδα όσο και σχετικά με το κόστος των προϊόντων αλλά και την πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες και αγαθά.

Το 2011 καταγγέλλει τις προνομιακές σχέσεις της τρόικας με επιχειρηματίες και λομπίστες. Τον Νοέμβριο του 2012 έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τη συγκυβέρνηση καταγγέλλοντας το «εμπόριο ελπίδας» στο θέμα της εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου με τις ανυπόστατες προσδοκίες που δημιουργούσαν. Τον Ιούνιο του 2011 τοποθετήθηκε αρνητικά στο χωροταξικό του Τουρισμού. Δύο μήνες πριν, τον Μάρτιο του 2011, είναι συνιδρυτής της Διακομματικής Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Left Caucus). Την ίδια περίοδο δίνει μάχη εναντίον των διεθνών εμπορικών συμφωνιών με Καναδά και Αμερική που παρακάμπτουν τη δημοκρατία υπέρ των πολυεθνικών.

Η πολιτική «ατζέντα» του Κρίτωνα Αρσένη περιλαμβάνει πλήθος θεμάτων με πλούσια δράση σε επίπεδο κατάθεσης ερωτήσεων και τροπολογιών και παρεμβάσεις και εισηγήσεις ψηφισμάτων για ζητήματα γύρω από το Περιβάλλον (ψήφισμα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, προστασία δασών, ευρωπαϊκό φρένο στις fast track εγκρίσεις επενδύσεων χωρίς περιβαλλοντική μελέτη, εκτροπή Αώου και Αχελώου κ.ά.), τη Γεωργία-Αλιεία-Κτηνοτροφία-Μελισσοκομία (απόρριψη νομοθεσίας για το μονοπώλιο των πολυεθνικών των Σπόρων, Μεταλλαγμένα), την Αρπαγή της δημόσιας γης (ΤΑΙΠΕΔ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Σκουριές, Ελληνικό, αεροδρόμια), τα Δικαιώματα (μεταναστευτική κρίση, κλείσιμο ΕΡΤ, ακραία καταστολή και παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις Σκουριές). Παράλληλα δεν σταματά να εργάζεται προκειμένου συνδέσει την τύχη του Τουρισμού με τη βιώσιμη οικονομία, την τοπική παραγωγή, την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτισμικής Κληρονομιάς.

Σημαντική στιγμή της δράσης του, τον Ιούλιο του 2013, η πρωτοβουλία του Κρίτωνα Αρσένη να συσπειρώσει 50 ευρωβουλευτές από 17 χώρες από όλες τις πολιτικές ομάδες που ζήτησαν από τις πολυεθνικές να αποσυρθούν από τον διαγωνισμό πώλησης της ΕΥΑΘ.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Κρίτων Αρσένης, ήταν μέλος των επιτροπών Περιβάλλοντος και Υγείας, Αλιείας και Διεθνούς Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Βραβεύθηκε για την δράση του σε κάθε μία από τις επιτροπές αυτές ξεχωριστά.

Το 2010 βραβεύτηκε ως καλύτερος ευρωβουλευτής της Επιτροπής Αλιείας, μετά από ψηφοφορία μεταξύ των 754 ευρωβουλευτών.

Τον Ιούνιο του 2011 απέσπασε τον τίτλο του «Πρέσβη Δίκαιης Πολιτικής», από την οργάνωση «Evert Vermeer Foundation», για τους αγώνες του για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των αδύναμων οικονομικά πολιτών και τη δίκαιη αναδιανομή των παγκόσμιων πόρων.

Toν Νοέμβριο του 2011, βραβεύτηκε ως ο «καλύτερος ευρωβουλευτής στον τομέα της προστασίας των δασών».

Μεταξύ 2009 και 2014 ήταν αντιπρόεδρος της διακομματικής επιτροπής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την προστασία των ζώων.

Ο Κρίτων Αρσένης, έχει σπουδάσει Μηχανικός Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (1996-2001) και έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Σχολή Kennedy του Πανεπιστημίου Harvard (2001-2003), σε οικονομικά Διεθνούς Ανάπτυξης. Μιλάει αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και γαλλικά. Από τα 15 του χρόνια είναι ενεργό μέλος του περιβαλλοντικού κινήματος στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, με ιδιαίτερη δράση για την προστασία και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Βραβεύτηκε το 1998 από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης για τη δράση του για τη διάσωση της Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης. Την περίοδο 2005-2009, σχεδίασε και συντόνισε την εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την αειφόρο ανάπτυξη στα νησιά του Αιγαίου: «Αειφόρο Αιγαίο» της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, για την οποία και παρέλαβε το 2009 το πρώτο πανευρωπαϊκό βραβείο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την EUROPA NOSTRA. Από τον Ιανουάριο του 2008 έως το Μάιο 2009 ήταν μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας ως εκπρόσωπος 10 περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Στο Β3' Νότιου Τομέα Αθηνών η Σοφία Σακοράφα 

Γεννήθηκε το 1957 στα Τρίκαλα και είναι καθηγήτρια φυσικής αγωγής. Είναι παντρεμένη, μητέρα δύο αγοριών.

Πρωταθλήτρια ακοντισμού από το 1982 έως το 1987, το 1982 καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό. 

Συμμετέχει ενεργά σε κινήματα ειρήνης και πολιτικής αλληλεγγύης. Δραστηριοποιείται για μια 12ετία στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως δημοτική σύμβουλος Αθηνών και Αμαρουσίου (1994-2006). 

Το 2004 αποφασίζει να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας με την Ολυμπιακή ομάδα της Παλαιστίνης, μια πρωτοβουλία ειρήνης που προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση. 

Επισκέπτεται τον Πρόεδρο Γιασέρ Αραφάτ στην αποκλεισμένη Μουκάτα όπου και της απονέμει τιμής ένεκεν την Παλαιστινιακή υπηκοότητα.

Συμμετέχει στην πρωτοβουλία ΄΄Ένα καράβι για τη Γάζα΄΄ και το 2009 βρίσκεται στη Γάζα κατά τη διάρκεια των ισραηλινών βομβαρδισμών.

Το 2000 εκλέγεται για πρώτη φορά Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Αποχωρεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ το Μάη του 2010, όταν καταψηφίζει το πρώτο Μνημόνιο. Εισηγείται στη Βουλή την υιοθέτηση της πρότασης για σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του δημόσιου χρέους, ενώ συμμετέχει ως ανεξάρτητη βουλευτής στην Πρωτοβουλία συγκρότησης Ε.Λ.Ε. Παράλληλα αναπτύσσει δράση για τη συγκρότηση του Αριστερού Αντιμνημονιακού Μετώπου. Το Δεκέμβρη του 2011 ανακοινώνουν με τον Πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα πολιτική συνεργασία, ενώ τον Απρίλη του 2012 προσχωρεί στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις εκλογές της 6ης του Μάη 2012 εκλέγεται πρώτη βουλευτής στη Β΄ Αθήνας με το ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ και επανεκλέγεται στις εκλογές της 17ης Ιούνη. Αναλαμβάνει υπεύθυνη της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου για το Υπουργείο Εσωτερικών(2012-2014).

Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής της θητείας διατέλεσε μέλος των επιτροπών της Βουλής: Μορφωτικών Υποθέσεων, Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Παραγωγής και Εμπορίου, Οδικής Ασφάλειας (2007-2010), Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (2012 – 2014) ενώ ήταν μέλος στις ομάδες φιλίας της Ελληνικής Βουλής με την Παλαιστίνη, την Κούβα, την Βενεζουέλα και την Ρωσία.

Στις Ευρωεκλογές του 2014 εκλέγεται Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αναλαμβάνει τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αναφορών, αναπληρωματικό μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Τεχνολογίας, Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Ευρωκοινοβουλίου για τις σχέσεις της Ε.Ε με χώρες της Κεντρικής Αμερικής (DCAM).

Το Μάρτιο του 2015 συμμετέχει στη συγκρότηση της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και αναλαμβάνει την επικοινωνία του έργου της επιτροπής στο Ευρωκοινοβούλιο, στα εθνικά κοινοβούλια και τους λαούς της Ευρώπης. 

Το Σεπτέμβριο του 2015 και μετά την υπογραφή από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ του τρίτου κατά σειρά μνημονίου, αποχωρεί από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει τη δράση της ως ανεξάρτητη Ευρωβουλευτής της Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL). 

To Δεκέμβριο του 2018, ενώνει τις δυνάμεις της με το πανευρωπαϊκό κίνημα MεΡΑ25-DiEM, στον αγώνα για μία άλλη Ευρώπη κοινής ευημερίας, ειρήνης, δημοκρατίας, δικαιοσύνης και αλληλεγγύης για όλους τους πολίτες. 

Είναι και πάλι υποψήφια Ευρωβουλευτής με το ΜέΡΑ25 στις Ευρωεκλογές του 2019.

Στην Β Πειραιώς η Φωτεινή Μπακαδήμα (εάν δεν επιλέξει την έδρα ο Γιάνης Βαρουφάκης) 

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1981

Σπουδές:

Πολιτικές επιστήμες (Vesalius College Brussels)

Ιστορία και Μουσικολογία (American College of Greece – Deree College)

Ελληνικός Πολιτισμός (Ιστορία, Αρχαιολογία, Τέχνη) (ΑΠΚυ)

Μεταπτυχιακό “Επικοινωνία και Νέα Μέσα” (ΑΠΚυ )

Ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Γερμανικά, Αραβικά, Τουρκικά, Ρωσικά, Σουηδικά

Ανωτέρα σχολή στο πιάνο, προετοιμασία για δίπλωμα Μονωδίας, ανώτερα θεωρητικά (αντίστιξη)

Επαγγελματική δραστηριότητα:

Παράδοση μαθημάτων Αγγλικών και μεταφράσεις

Συνεργάτης υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας (έως 2010)

Συνεργάτης υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (έως 2012)

Γραμματέας προέδρου Τράπεζας Αττικής (έως 2015)

Συνεργάτης υπουργού Οικονομικών (2015)

Κοινωνική Δράση:

Μέλος φιλοζωικών σωματείων

Γραμματέας και υπεύθυνη οργάνωσης εκδηλώσεων του History Society του Deree

Δράση εντός DiEM25 – ΜέΡΑ25:

Ex officio Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του DiEM25

Μέλος της ΠΕΕ του DiEM25

Εκλεγμένο μέλος του Συμβουλίου του DiEM25 για την Ελλάδα

Μέλος της ΠΓ του ΜέΡΑ25

Υπεύθυνη οργανωτικού ΜέΡΑ25

Στην Α' Ανατολικής Αττικής η Μαρία Απατζίδη 

Γεννήθηκε στην Πρώην Σοβιέτικη Ένωση και μεγάλωσε στις Αχαρνές. Ειναι Απόφοιτος του τμήματος Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Όπως λέει η πολιτική της συμμετοχή στο ΜέΡΑ 25 έχει σκοπό την προαγωγή της παιδείας,της οικονομίας και της υγείας μέσω των μεταρρυθμιστικών πολιτικών θέσεων του ΜέΡΑ 25. Στόχος η ευημερία αλλά και η εξυγίανση που δυσχεραίνουν τις υπάρχουσες συνθήκες και την διαβίωση αλλά και την επιβίωση του ελληνικού λαού». 

Στο νομό Ηρακλείου ο Γιώργος Λογιάδης (εάν δεν επιλέξει την έδρα ο Γιάνης Βαρουφάκης) 

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1957.

Πατέρας του ήταν ο αείμνηστος πολιτικός μηχανικός Σοφοκλής Μανώλης Λογιάδης και μητέρα του η Μαρία το γένος Κουκλάκη από τα Χανιά.

Η οικογένεια Λογιάδη έχει τις ρίζες της από το Αμάρι Ρεθύμνου, από την ιστορική οικογένεια Βαρούχα.

Τα πρώτα χρόνια της ζωής του ο Γιώργος Λογιάδης έζησε στην Αυστρία και Ελβετία όπου εργαζόταν ως πολιτικός μηχανικός ο πατέρας του.

Η οικογένεια επέστρεψε στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου και ο Γιώργος Λογιάδης θα πάει σχολείο. Ανήσυχο πνεύμα και φιλομαθής θα μάθει δύο γλώσσες Αγγλικά και Γερμανικά και θα ταξιδέψει στη Βόννη της Δυτικής Γερμανίας για να συνεχίσει της σπουδές του.

Θα αποφοιτήσει από το τμήμα Οικονομικών με διακρίσεις από το πανεπιστήμιο της Βόνης. Παρά τις ευκαιρίες που το δόθηκαν για να μείνει στη Γερμανία αποφασίζει να επιστρέψει και να μεγαλουργήσει δίπλα στην οικογένειά του. 

Αφού ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις θα κάνει το πρώτο επαγγελματικό του βήμα, στην εταιρεία Λαϊκής Βάσης Τσιμεντοβιομηχανία Κρήτης. Η διορατικότητα του πατέρα του θα στρέψει την οικογένεια προς τον τουρισμό. Τα θεμέλια του Knossos Beach θα πέσουν το 1964 και η επιχείρηση θα ανοίξει το 1968.  Στα μέσα της δεκαετίας του 1980 ο Γιώργος Λογιάδης θα ξεκινήσει να εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση χωρίς να σταματήσει ούτε μέρα μέχρι σήμερα. Παράλληλα, μαζί με τον αδερφό του Δρ. πολιτικό μηχανικό Ιωάννη Λογιάδη θα ιδρύσουν το τεχνικό γραφείο Σεισμικής Μόνωσης στην Αθήνα εκτελώντας διάφορα έργα μεγάλης σπουδαιότητας στην αντισεισμική μηχανική.

Με πλούσια εμπειρία από την επαγγελματική του σταδιοδρομία και με εφόδια την ανατροφή του, τις αρχές και την παιδεία που έλαβε από τους γονείς του -πέρα από

την μόρφωση του – που ευγνωμονεί, θα διαπρέψει στον τουριστικό τομέα. Το Knossos Beach της οικογένειας Λογιάδη δεν είναι γνωστό μόνο για τα όσα έχει

προσφέρει στον τουριστικό κλάδο αλλά και για τη μεγάλη κοινωνική του προσφορά δίπλα στην τοπική αυτοδιοίκηση και τους φορείς καθώς στηρίζει πολλές δράσεις

προβολής και τουρισμού του τόπου. Έχει δύο παιδιά τη Μαρία Ελίζα 25 ετών διπλωματούχο Βιοχημείας Πανεπιστημίου Grenoble Γαλλίας και το Σοφοκλή 22 ετών τελειόφοιτο της Οικονομικής σχολής του Ρεθύμνου.

Στην Α' Θεσσαλονίκης η Σοφία Φουντουκίδου, Διδάκτωρ στα Social Robotics  (εάν δεν επιλέξει την έδρα ο Γιάνης Βαρουφάκης) 

Στη Β' Θεσσαλονίκης η Κωνσταντίνα Αδάμου 

Γεννήθηκε το 1986 στη Θεσσαλονίκη

Σπουδές:

Φιλοσοφική Σχολή Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας.

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, «Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας».

Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Διαμαντόπουλος Βασίλης».

Θεατρικά Εργαστήρια «Θέσπις», «Ούγκα Κλάρα»

Σειρά από σεμινάρια:

Ι) Σωματικού θεάτρου

ΙΙ) Διδακτική της Ιστορίας

III) Διπλωματία

IV) Επικοινωνία

Συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus, Europe for Citizens, Erasmus+, Global Research Summer school.

Επαγγελματική Δραστηριότητα:

Αυτοαπασχολούμενη Επιστήμων, Ιστορικός-Φιλόλογος, Ιδιοκτήτρια Φιλολογικού Φροντιστηρίου.

Κοινωνική και πολιτική δράση:

Διετέλεσε

• Πρώτη επιλαχούσα Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη 2014-2019

• Εκλεγμένη Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Χορτιάτη 2010-2014.

• Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Εθνικού Δικτύου νέων Μαρτυρικών πόλεων και χωριών Ελλάδος.

• Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα

• Εκπαιδευτικός συνεργάτης του Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης.

• Μέλος σε Ευρωπαϊκά προγράμματα νεολαίας και αρχηγός ελληνικών αποστολών στην Ευρώπη.

• Εισηγήτρια σε επιστημονικά, Ευρωπαϊκά και Διεθνή συνέδρια

• Υπεύθυνη εκπαιδευτικού προγράμματος στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

• Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Χορτιάτη.

• Μέλος του πολιτισμικού φορέα “Μέθεξις” της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. διοργανώνοντας ημερίδες με επιστημονικό, κοινωνικό και πολιτιστικό περιεχόμενο.

• Μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Χορτιατινών “Τα Μπαλίτζα”.

• Μέλος των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Πανοράματος.

• Συντάκτης και υπεύθυνη συνεντεύξεων σε μηνιαίο free press περιοδικό της Θεσσαλονίκης.

• Παράλληλα, επί σειρά ετών έχω λάβει μέρος σε βιωματικά εργαστήρια θεάτρου και δημιουργικής γραφής, καθώς επίσης και σε πολλές παραστάσεις ως συντελεστής επί σκηνής αλλά και στη σκηνοθεσία.

Πρώτο Θέμα
aetos-grevena
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ