2019-07-08 19:19:35
Φωτογραφία για Βασίλης Κικίλιας: Πέντε πράγματα που δεν γνωρίζεις για τον νέο Υπουργό Υγείας
Ο Βασίλης Κικίλιας ο νέος Υπουργός Υγείας, δεν είναι μόνο ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσωπα της πολιτικής σκηνής Ο γοητευτικός πολιτικός με τον πύρινο λόγο και τις νεανικές ιδέες είναι πρώην επιτυχημένος μπασκετμπολίστας, γιατρός αλλά και ο σύζυγος της Τζένης Μπαλατσινού, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες! Ο 45χρονος υποψήφιος βουλευτής έχει αποδείξει ότι είναι ικανός να πετύχει όλα όσα επιθυμεί στη ζωή του! Το περιοδικό Down Town έκανε ένα αφιέρωμα στη ζωή του Βασίλη Κικίλια και μας παρουσίασε άγνωστες πτυχές της ζωής του, που δεν γνωρίζαμε!

1. Όλα όσα δεν ξέρεις για την οικογένειά του και η ζωή στο Southampton της Αγγλίας

Ο Βασίλης Κικίλιας και η μικρότερη αδερφή του, Κατερίνα, μεγάλωσαν σε μια πολύ δεμένη οικογένεια. Γονείς του είναι η Μαρία και ο Παναγιώτης Κικίλιας, ένα αγαπημένο ζευγάρι καθηγητών Πανεπιστημίου, μεσοαστικής τάξης, που εργάζονταν πάντα σκληρά για να παρέχουν τα πάντα στα παιδιά τους. Έζησαν στα Εξάρχεια και στο Southampton της Αγγλίας, όμως το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους το πέρασαν σε ένα σπίτι 100 τ.μ. στη Νέα Σμύρνη. Κατάλαβαν από νωρίς ότι ο γιος τους είχε πάθος με τον αθλητισμό.


«Όταν ο Βασίλης ήταν οκτώ χρονών, περάσαμε δύο χρόνια στο Southampton. Μέναμε ακριβώς πάνω από το γήπεδο ποδοσφαίρου της πόλης, στον 7ο όροφο και παρακολουθούσαμε τους αγώνες από το μπαλκόνι. Παρόλο που το μπαλκόνι ήταν ενάμισι τετραγωνικό μέτρο, ο Βασίλης έφερνε καμιά 15αρια συμμαθητές του για να δουν όλοι μαζί τον αγώνα. Ήταν της παρέας από μικρός, ένας team player… Σε όλη του τη ζωή είχε πολύ ψηλά τους φίλους του, τις παρέες του. Πήγαινε στα παιδικά parties, αλλά το παιδικό του πάθος βρισκόταν μέσα στα γήπεδα», αποκαλύπτει η μητέρα του Βασίλη Κικίλια στο DT.

2. Το υποκοριστικό του και το μπάσκετ

Ο Μπίλι ή ο Ψηλέας, όπως τον έλεγαν ως παιδί, μιας και ήταν το πιο ψηλό αγόρι της ηλικίας του, ξεκίνησε το μπάσκετ στα έξι του χρόνια, από τα mini του Πανιωνίου. Στο σχολείο άνηκε πάντα στην κατηγορία των αθλητικών τύπων. Σε κάθε διάλειμμα έπαιζε μπάσκετ ή ποδόσφαιρο και έμπαινε στην τάξη λαχανιασμένος, έχοντας αλλάξει μπλούζα όταν ίδρωνε πολύ.

Το 1991 γίνεται ο νεαρότερος παίκτης που αγωνίστηκε σε τελικό Κυπέλλου μπάσκετ, το οποίο κατακτά με τη φανέλα του Πανιωνίου. Την ίδια χρονιά ανακηρύσσεται Πρωταθλητής Ευρώπης με την Φανέλα της Εθνικής Ομάδας Παίδων. Λείπει συχνά από το σχολείο λόγω των αθλητικών του υποχρεώσεων, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει από το να αριστεύσει στο Λεόντειο Γυμνάσιο και Λύκειο της Νέας Σμύρνης.

3. Η ιατρική

Ο Βασίλης Κικίλιας έγινε γιατρός στην ηλικία των 30, όταν αποφάσισε να αφοσιωθεί στο αντικείμενο των σπουδών του και να αποκτήσει την ειδικότητα του χειρουργού-ορθοπεδικού. Πέρασε από το 7ο ΙΚΑ, την Ορθοπεδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, τον Λευκό Σταυρό και το Μετροπόλιταν. Ο συνάδερφος του ορθοπεδικός, Γιάννης Τσώλος αποκαλύπτει ότι στα χειρουργεία και συγκεκριμένα στα απλά περιστατικά είχαν φυσικά μουσική υπόκρουση… όπως τραγούδια του Πλούταρχου, του Ρέμου και του Βέρτη!

4. Η γνωριμία του με την Τζένη Μπαλατσινού και η αγωνία που είχε η νύφη για τον γαμπρό στον γάμο τους

Η προσωπική του ζωή ξεκίνησε το 2016 όταν γνώρισε στα τηλεοπτικά πλατό τη γυναίκα της ζωής του! Η Τζένη Μπαλατσινού μιλά στο περιοδικό Down Town για την γνωριμία τους αλλά και τον…φόβο που είχε την ημέρα του γάμου τους: «Η πρώτη μας γνωριμία με τον Βασίλη έγινε ουσιαστικά όταν ήρθε στην εκπομπή μου στον ANT1. Θυμάμαι έντονα ότι από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο πλατό με κέρδισε το χαμόγελό του, τη σταθερότητα στη φωνή του και την ευθύτητα στο βλέμμα του» αναφέρει και στη συνέχει εξηγεί τους λόγους για τους οποίους τον ερωτεύτηκε «Ο Βασίλης είναι ο σύντροφός μου, ο άντρας μου, ο άνθρωπός μου. Τον ερωτεύτηκα γιατί ο λόγος και οι πράξεις του είναι ταυτόχρονης συλλήψεως, όπως και το ότι δεν μπερδεύει το προνόμιο με το δικαίωμα. Έχουμε πολλά κοινά σημεία αναφοράς, την αγάπη μας και τη σχέση μας με τον αθλητισμό, την οργάνωση στην καθημερινότητά μας, την εργασιομανία μας αλλά και την ευαισθησία μας για τα ζώα αλλά και την αγάπη μας για τη θάλασσα».

Ο γάμος τους απλός, λιτός και ελληνικός έγινε στις 16 Ιουνίου στον Λυκαβηττό και ήταν όπως ακριβώς ήθελαν παρά τις αγωνίες της νύφης: «Η μεγαλύτερη αγωνία στην προετοιμασία του γάμου ήταν να μπορέσω να έχουμε την ιδανική θερμοκρασία μέσα στο εκκλησάκι για να μην ιδρώσει. Ο Βασίλης υποφέρει όταν ιδρώνει. Παρ’ όλα αυτά τον γάμο μας τον βιώσαμε με κατάνυξη και ηρεμία», αποκαλύπτει η Τζένη.

5. Όλα όσα κάνει στον ελεύθερο χρόνο του

Παρόλο που το 24ωρο του είναι γεμάτο υποχρεώσεις, φροντίζει να κάνει 10 χιλ. τρέξιμο την ημέρα στον Εθνικό Κήπο ή κοντά στη θάλασσα. Παίζει τένις, beach volley και ποδόσφαιρο και όταν βρίσκει χρόνια διαβάζει βιβλία για πολιτική και Ιστορία, πηγαίνει γήπεδο, σινεμά για ταινίες δράσης κατά προτίμηση και σε μπαράκια της Αθήνας με καλή παρέα.
.tlife.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ