2019-07-08 22:00:48
Φωτογραφία για Ιωάννης Πλακιωτάκης: Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Με έντονη παρουσία στον χώρο της ελληνικής ναυτιλίας τα τελευταία χρόνια, ο Ιωάννης Πλακιωτάκης αναλαμβάνει την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής

Πολιτικής Έχοντας έρθει κοντά με ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ελληνικής ναυτιλίας, ο Ιωάννης Πλακιωτάκης αναλαμβάνει την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο κ. Πλακιωτάκης ήταν Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία χρόνια και φρόντισε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο ναυτιλιακό κόσμο. Θεωρείται πολύ καλός γνώστης των ναυτιλιακών θεμάτων, είναι πολύ καλός στις διαπροσωπικές επαφές και την επικοινωνία τόσο με τις εφοπλιστικές ενώσεις, όσο και τους συνδικαλιστές. Ιδιαίτερα από τα Ποσειδώνια 2018 και μετά, πραγματοποιήσε, στο πλαίσιο συνεδρίων και εκδηλώσεων, αρκετές επαφές με ενώσεις και συνδικαλιστές, ακούγοντας προβλήματα και προτείνοντας λύσεις.

Ο νέος Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι υπέρμαχος των επενδύσεων στα λιμάνια και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας.


Παράλληλα, διαθέτει ευαισθησία για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, τα οποία απασχολούν και θα απασχολήσουν έντονα την παγκόσμια ναυτιλία, λόγω της εφαρμογής από 1η Ιανουαρίου του 2020 των νεών κανονισμών για τη χρήση των αποθειωμένων καυσίμων από τα πλοία.

Η επιλογή του κ. Πλακιωτάκη για τη θέση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έγινε δεκτή με θετική διάθεση από τη ναυτιλιακή κοινότητα.

Ποιος είναι ο Ιωάννης Πλακιωτάκης

Ο νέος Υπουργος Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα,

Σπούδασε Βιοχημικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων, από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και το City University Business School, με ειδίκευση στη Βιοχημική Μηχανική και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Εργάστηκε επί μια διετία (1995-1996), στο διακρατικό Ευρωπαϊκό Οργανισμό Eurocontrol που ελέγχει την εναέρια κυκλοφορία και την ασφάλεια των πτήσεων σε όλη την Ευρώπη.

Συμμετέχοντας στα εσωκομματικά δρώμενα της ΝΔ, το 1999 ανέλαβε τα καθήκοντα του Αντιπροέδρου της Τοπικής Επιτροπής της Ν.Δ. στη Σητεία.

Στις δημοτικές εκλογές του 1998, εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Σητείας, με τον ανεξάρτητο συνδυασμό του Γιάννη Απιδιανάκη. Το αξίωμα αυτό, το υπηρέτησε έως το 2002.

Παράλληλα, τον Ιανουάριο του 2001 με απόφαση του Προέδρου Κώστα Καραμανλή, ορίστηκε μέλος της Επιτροπής Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας.

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής στο Λασίθι με τη ΝΔ στις εκλογές του 2004, ενώ επανεκλέχθηκε στις εκλογές των ετών 2007, 2009, του Μαΐου και Ιουνίου του 2012 καθώς και σε εκείνες του Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου του 2015.

Στη κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, από το Σεπτέμβριο του 2007 έως τον Οκτώβριο του 2009 διετέλεσε Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας με αντικείμενο αρμοδιότητας τα έργα υποδομής των ενόπλων δυνάμεων, τη μετεωρολογία και το στρατιωτικό αθλητισμό.

Το 2009 με απόφαση του Προέδρου Αντώνη Σαμαρά ορίστηκε Τομεάρχης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.

Στις περιφερειακές εκλογές του 2010, ηγήθηκε του περιφερειακού συνδυασμού της Νέας Δημοκρατίας στη Κρήτη.

Στη κυβέρνηση Σαμαρά, από τον Ιούνιο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015 διετέλεσε Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με αρμοδιότητα τη διαχείριση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και τα κοινοτικά προγράμματα απασχόλησης.

Το Φεβρουάριο του 2015, έπειτα από πρόταση του πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, εκλέχθηκε ομόφωνα Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Από το Φεβρουάριο του 2016, είναι τακτικό μέλος της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στη Συνέλευση του ΝΑΤΟ.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ