2019-07-09 08:35:12
Φωτογραφία για Εγκαίνια Ι. Ναού Αγίων Παϊσίου του Αγιορείτου και Αγίου Ιακώβου του εν Ευβοία στην Μικρή Μαντίνεια Μάνης (ΦΩΤΟ)
Το Σάββατο 7 Ιουλίου 2019 στη Μ. Μαντίνεια Μάνης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, συμπαριστούμενος και από τον Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο, τέλεσε τα εγκαίνια του νέου Ι.Ναού των Αγίων Παϊσίου του Αγιορείτου και Αγίου Ιακώβου του εν Ευβοία, σε κλίμα ιερής κατάνυξης και ευλάβειας με την παρουσία πολλών ιερέων και πλήθος κόσμου.

Την παραμονή έγινε υποδοχή ιερών λειψάνων για την εναπόθεση στο ‘’φυτόν’’ της Αγίας Τραπέζης, τελέσθηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, όπου ο Μητροπολίτης Μάνης μίλησε για τις οσιακές μορφές των αγίων Παϊσίου και Ιακώβου αναφέροντας διδακτικά περιστατικά από τον βίο τους.

Την κυριώνυμο ημέρα οι Ιεράρχες εναλλάσσοντας τον λόγο, ερμήνευσαν τα διάφορα στάδια της τελετής των εγκαινίων.

Αξίζει να ειπωθεί, ότι τον νέο αυτό ωραίο ναό έκτισε με δική του επιμέλεια ο πολιός πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Μαρινόπουλος, τον οποίο όλως ιδιαιτέρως συνεχάρη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ για την ευλάβεια και πνευματικότητα του. Για το έργο που επιτελεί ο εν λόγω κληρικός μίλησε και ο κ. Δημ. Τούσουλης, καθηγητής Καρδιολογίας και Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Φωτογραφικό υλικό
Πηγή
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ