2019-07-09 17:19:26
Φωτογραφία για Παράδοση-παραλαβή στο υπ. Υγείας: Η καθημερινότητα των ασθενών στις προτεραιότητες του Βασίλη Κικίλια
Θα αναδείξουμε τους ήρωες της δημόσιας υγείας τα μικρά και τα καθημερινά προβλήματα” δήλωσε ο νέος υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής.

Στην σύντομη ομιλία του εστίασε στην ανακούφιση της καθημερινότητας του πολίτη ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι θα ξεκινήσει από τα μικρά και καθημερινά από τις γάζες και τα υλικά που λείπουν από το ΕΣΥ.

Παράλληλα έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την εφαρμογή μιας ανθρωποκεντρικής πολιτικής. Ο τρόπος με το οποίο αντιμετωπίζεται μια μητέρα σε μια εφημερία είναι πρώτη προτεραιότητα και η πρώτη στόχευση ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε πως πρόκειται να .... επισκεφθεί όλες τις δομές Υγείας της χώρας, υπογραμμίζοντας πως η όποια προσπάθεια ανάταξης πρέπει να στηριχθεί στο προσωπικό και στους γιατρούς.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Ξανθός χωρίς τον αν. υπουργό Π. Πολάκη δήλωσε πως διαχειριστήκαμε μια πολυετή θητεία και αυτό βοήθησε να υπάρχει συστηματική παρακολούθηση των προβλημάτων και να οργανωθεί μια παρέμβαση.


Σύμφωνα με τον απερχόμενο υπουργό έχει διασφαλιστεί η μεγίστη προτεραιότητα που ήταν να έχουν ένα σύστημα όρθιο λειτουργικό και κυρίως προσβάσιμο σε όλους. Προφανώς με πολλά προβλήματα και μεγάλες δυσκολίες που χρειάζεται  η νέα ηγεσία να τις δει τις δυσκολίες. Καταλήγοντας δήλωσε πως είμαστε περήφανοι για ότι καταφέραμε σε περίοδο κρίσης και λιτότητας να διασφαλίσουμε την επιβίωση της δημόσιας περίθαλψης. Παρά τα  όσα μπορεί κάνεις να πει ως λάθη και προβλήματα το μείζον είναι αυτό. Ότι ο πολίτης έχει ένα δημόσιο σύστημα με πρόσβαση

Πολλά κοινά σημεία

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ανέφερε πως έχει υπάρξει προγραμματισμός και ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ενέργειες για το χώρο της υγείας. Παράλληλα δεν παρέλειψε να αναφέρει πως είναι φίλος και έχει πολλά κοινά με τον νέο υπουργό ενώ σε σχόλιο για τη διαφορά ύψους μεταξύ τους, απάντησε “έχουμε παράστημα” healthreport.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ