2019-07-09 19:09:44
Φωτογραφία για Kομισιόν: Προτάσεις για οικονομικές και πολιτικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας
Συζητήσεις για πιθανά μέτρα κατά της Τουρκία θα διεξάγουν την Τετάρτη οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, με αφορμή τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή τα μέτρα που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιλαμβάνουν μείωση της προενταξιακή βοήθειας στην Τουρκία κατά 145,8 εκατ. ευρώ το επόμενο έτος. Επίσης, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μπορεί να επανεξετάσει τις δανειοδοτικές της δραστηριότητες στην Άγκυρα. Παράλληλα το μενού περιλαμβάνει την αναστολή των συνομιλιών για αεροπορική συμφωνία, όπως επίσης και τις κοινές συνεδριάσεις για την οικονομία, την ενέργεια, τις μεταφορές και τη γεωργία.

Στα πιθανά μέτρα κατά της Άγκυρας αναφέρονται και το πάγωμα των συναντήσεων κορυφής Ε.Ε. - Τουρκίας, ενώ θα προταθεί και στους 28 να τερματίσουν τις επαφές υψηλού επιπέδου με την γειτονική χώρα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να προτείνει επίσης στοχευμένα μέτρα, όπως κυρώσεις που απευθύνονται σε εταιρείες και πρόσωπα που εμπλέκονται στις παράνομες γεωτρήσεις.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. που συνέρχονται την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες μπορούν να συζητήσουν μερικές ή και όλες αυτές τις επιλογές που προτείνει η Κομισιόν.

ΑΜΠΕ/Reuters

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ