2019-07-09 23:08:18
Φωτογραφία για Μπαρ πουλούσε ποτά με κάνναβη
Δύο συλλήψεις από το Λιμενικό Σώμα - Το μπαρ στην ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο αυτοπροσδιοριζόταν ως «εναλλακτικό καφέ»

Φιάλες οινοπνεύματος αναμεμειγμένο με κάνναβη πωλούνταν σε κεντρικό καφέ - μπαρ της Θεσσαλονίκης, στο χώρο του οποίου μετά από επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών της τοπικής Λιμενικής αρχής, συνελήφθη ο 40χρονος ιδιοκτήτης του. Ο ίδιος κατονόμασε ως προμηθευτή του έναν 45χρονο, ιδιοκτήτη εστιατορίου - καφέ στην Αθήνα, που επίσης συνελήφθη από τους αρμόδιους λιμενικούς υπαλλήλους του Πειραιά, καθώς κατηγορείται ότι χρησιμοποιούσε την επιχείρησή του για να παρασκευάζει και να διακινεί ποτά με κάνναβη, αλλά και σκευάσματα με λάδι κάνναβης, τα οποία πουλούσε ως προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί τελωνειακού κώδικα, όπως επίσης για νοθεία τροφίμων και απάτη, με την οποία οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης που τους παρέπεμψε να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή.


Το "κουβάρι" της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται, όταν την περασμένη Πέμπτη λιμενικοί υπάλληλοι επισκέφθηκαν το παραπάνω καφέ - μπαρ στη Θεσσαλονίκη -που στην ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο αυτοπροσδιορίζεται ως "εναλλακτικό καφέ"- και προσποιούμενοι τους πελάτες ζήτησαν από τον 40χρονο να τους προμηθεύσει με σαράντα μπουκάλια (των 100 ml το καθένα) αλκοόλ με κάνναβη.

Σύμφωνα με την σχηματισθείσα δικογραφία, η παραγγελία αφορούσε από δέκα μπουκάλια με ετικέτες ότι περιείχαν παραδοσιακά ποτά όπως ρακόμελο ή ούζο με "Cannabis", εμπόρευμα που παραδόθηκε χθες το μεσημέρι στους προσποιούμενους πελάτες,λιμενικούς, κατόπιν ραντεβού. Όταν οι λιμενικοί παρέδωσαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 200 ευρώ και έλαβαν ταμειακή απόδειξη, ονομαστικής αξίας 50 ευρώ με περιγραφόμενο προϊόν "αξεσουάρ", προχώρησαν στη σύλληψη του 40χρονου ιδιοκτήτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, ακολούθησε έρευνα με την συνδρομή κλιμακίου εφοριακών και τελωνειακών υπαλλήλων κατά την οποία βεβαιώθηκαν δύο διοικητικές φορολογικές παραβάσεις και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων : Δέκα οκτώ μπουκάλια (των 100 ml), που περιείχαν αλκοόλ με κάνναβη, χωρίς παραστατικά έγγραφα, μία πλαστική συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη, μικτού βάρους 160,4 γραμ., και κατεργασμένη κάνναβη, καθαρού βάρους 115 γραμ., διαμοιρασμένη ανά γραμμάριο σε ισάριθμες κυλινδρικές πλαστικές συσκευασίες, στις οποίες επικολλήθηκε ετικέτα με την επωνυμία του καφέ-μπαρ και προορίζονταν για «καπνική - ψυχαγωγική χρήση».

Όταν ο 40χρονος κατονόμασε ως προμηθευτή του τον 45χρονο ιδιοκτήτη του καφέ - εστιατορίου στην Αθήνα, λιμενικοί της δίωξης ναρκωτικών Πειραιά, με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου και κλιμακίου εφοριακών και τελωνειακών υπαλλήλων, πραγματοποίησαν έρευνα στην συγκεκριμένη επιχείρηση.

Κατά την επιτόπια έρευνα κατασχέθηκε γυάλινο βάζο, που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη σε χύμα μορφή, μικτού βάρους 1.054 γραμ., 145 μπουκάλια αλκοόλ με κάνναβη, αποκόμματα μεταφορικών εταιριών, όπως επίσης 290 μπουκάλια (των 100 ml) που περιείχαν λάδι με κάνναβη, τα οποία φέρεται να πουλούσε ο ίδιος ως καλλυντικά με δήθεν θεραπευτικές ιδιότητες, παρότι ο ΕΟΦ -όπως περιγράφεται στη δικογραφία- δεν έχει αδειοδοτήσει καμία εταιρεία προκειμένου να προχωρήσει στην πώληση τέτοιων προϊόντων, αναφέροντας ότι υπάρχει σχετική παραπληροφόρηση του κοινού.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ