2019-07-10 18:00:26
Φωτογραφία για Συνάντηση στο ΑΤ. Λευκού Πύργου για το παρεμπόριο λουλουδιών γύρω και μέσα στα Πανεπιστήμια
Κέρδη χιλιάδων ευρώ,και λουλούδια από ...νεκροταφεία!

Οι πλανόδιοι παράνομοι πωλητές, εντός του «ασύλου» του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ,πωλούν καθημερινά εκατοντάδες ανθοδέσμες παράνομα,χωρίς παραστατικά, άνθη κατώτατης ποιότητας τα οποία πολλές φορές "προμηθεύονται" ακόμη και από... νεκροταφεία!Όλο το σύστημα φυσικά λειτουργεί υπό την ανοχή των πρυτανικών αρχών αλλά και της αστυνομίας εις βάρος των δεκάδων νόμιμων ανθοπωλείων της ευρύτερης περιοχής

Τις ημέρες των ορκωμοσιών νέων πτυχιούχων, χρυσές... "μαύρες" δουλειές κάνουν έξω από τα Πανεπιστήμια, όσοι πωλούν παρεμπορικά ανθοδέσμες, πλήττοντας έτσι τα στεγασμένα ανθοπωλεία που προσπαθούν να επιβιώσουν σε καιρούς δύσκολους.

"Οι παράνομοι αυτοί πωλητές φτάνουν να κερδίζουν έως 1.000 ευρώ την ημέρα, πιθανώς και αρκετά περισσότερα χρήματα, καθώς ο κόσμος, οι συγγενείς και φίλοι των φοιτητών που πάνε στις τελετές ορκωμοσίας, πολύ συχνά αγοράζουν λουλούδια από αυτές τις άτυπες πιάτσες που τέτοια εποχή στήνονται μπροστά από το "Αριστοτέλειο" και το "Μακεδονίας", καταγγέλλει ο Πρόεδρος Τμήματος Επαγγελματιών του Επ.Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μανώλης Σύλλης.


Σήμερα πραγματοποιήθηκε για το λόγο αυτό συνάντηση επαγγελματιών του κλάδου με τον Αν.Διευθυντή του Αστυνομικού Τμήματος του Λευκού Πύργου προκειμένου να υπάρξει συντονισμένη δράση γύρω απ΄τα Πανεπιστήμια τις επόμενες μέρες, καθώς ξεκίνησε ήδη η περίοδος των θερινών ορκωμοσιών.

"Ζητούμε να παρέμβει επιτέλους η Αστυνομία με ελέγχους, αλλά προσπαθούμε και να ενημερώσουμε τους πολίτες, ώστε να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο που είναι πληγή για τον κλάδο", προσθέτει ο κ. Σύλλης αναγνωρίζοντας πως αυτή η παράνομη δραστηριότητα γίνεται από άτομα που αξιοποιούν αυτές τις περιόδους των ορκωμοσιών για να βγάλουν πρόσθετα και "μαύρα" χρήματα, διαθέτοντας μάλιστα δεύτερης ποιότητας λουλούδια που δεν θα πωλούνταν σε κατάστημα ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο τα λουλούδια να προέρχονται ακόμη και από… νεκροταφεία.

Οι περίοδοι που το παρεμπόριο λουλουδιών στις περιοχές των Πανεπιστημίων ανθεί είναι ο Μάρτιος, ο Ιούλιος και ο Νοέμβριος.

"Τα λουλούδια στις πιάτσες αυτές δεν πωλούνται φθηνότερα από ότι στα ανθοπωλεία ενώ ούτε είναι στην ίδια καλή κατάσταση με τα αντίστοιχα στα καταστήματα, ούτε οι ανθοδέσμες το ίδιο φροντισμένες. Όμως, ο κόσμος έχει συνηθίσει να αγοράζει τελευταία στιγμή από τα σημεία αυτά, ενώ οι αρμόδιοι δεν κινητοποιούνται για να βάλουν τέλος σε αυτή την κατάσταση.

Οι δηλώσεις και οι δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης για κατάργηση του ασύλου αλλά και πάταξης της παραβατικότητας γύρω και μέσα στους χώρους των Πανεπιστημίων, ευελπιστούμε πως θα γίνουν γρήγορα πράξη βοηθώντας μεταξύ άλλων και τον κλάδο των ανθοπωλών ο οποίος στα χρόνια της κρίσης έχει γνωρίσει μεγάλη συρρίκνωση" τονίζει ο κ.Σύλλης.
greece-salonikia
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ