2019-07-11 03:05:12
Φωτογραφία για Θεομηνία με έξι νεκρούς στη Χαλκιδική
Έξι νεκροί, όλοι τουρίστες - ανάμεσά τους και ένα παιδί δύο χρονών- ένας αγνοούμενος, 32

τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά είναι ο έως τώρα απολογισμός της φονικής θεομηνίας στη Χαλκιδική. Αγνοούμενος είναι ένας 62χρονος ερασιτέχνης ψαράς.

Η καταστροφή είναι βιβλική: Σε ολόκληρες περιοχές η φονική κακοκαιρία έχει σαρώσει και δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο, ενώ η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί. Η Χαλκιδική έχει κηρυχθεί ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους. Εως τις δύο τα ξημερώματα πάνω από εκατό άνθρωποι είχαν ζητήσει και είχαν λάβει τις πρώτες βοήθειες από το Κέντρο Υγείας των Νέων Μουδανιών με διάφορα τραύματα.

Το πρώτο θύμα είναι μια γυναίκα 54 ετών από τη Ρουμανία, που σκοτώθηκε όταν έπεσε στέγαστρο στην ταβέρνα που βρισκόταν στα Νέα Πλάγια. Μαζί της είχε τραυματισθεί σοβαρά ο οκτάχρονος γιος της, που λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του


Στη Σωζόπολη σε τραγωδία κατέληξαν οι καλοκαιρινές διακοπές ενός ηλικιωμένου ζευγαριού από την Τσεχία με τον γιο τους και τον δεκαεννιάχρονο εγγονό τους: Το τροχόσπιτό τους ανατράπηκε. Επί τόπου σκοτώθηκε ο ηλικιωμένος, κατά τη διακομιδή της στο νοσοκομείο υπέκυψε η σύζυγός του, ενώ σοβαρά τραυματισμένος είναι ο γιος τους. Καλά στην υγεία του είναι ο 19χρονος εγγονός του άτυχου ζευγαριού.

Η τρίτη μεγάλη τραγωδία από τη θεομηνία εκτυλίχθηκε στη Νέα Ποτίδαια: Δένδρο καταπλάκωσε έναν Ρώσο τουρίστα και τον δίχρονο γιο του.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική έως τη 1.15 είχαν πραγματοποιηθεί τριάντα διασώσεις από κατοικίες και οχήματα, είκοσι άτομα είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομεία με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν:

• εκατοντάδες κοπές δέντρων

• απομακρύνσεις αντικειμένων και

• αντλήσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Πολιτική Προστασία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής λόγω της φονικής κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη Βόρειο Ελλάδα.

«Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την πρώτη στιγμή έχουν θέσει σε συναγερμό όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες τους οι οποίες κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να βοηθήσουν εκατοντάδες πολίτες που καλούν σε βοήθεια. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους συναρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι τον ενημερώνουν για την εξέλιξη του ακραίου καιρικού φαινομένου και τις προσπάθειες που καταβάλουν οι διασώστες. Έχει ήδη δώσει εντολή προκειμένου κυβερνητικό κλιμάκιο να μεταβεί το ταχύτερο στην περιοχή».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το thestival.gr τεράστια προβλήματα σημειώνονται σε όλο το οδικό δίκτυο σε όλη την Κασσάνδρα αλλά και στη Σιθωνία, σε πολλά σημεία έχουν πέσει δέντρα και κάνουν δύσκολη την μετακίνηση.

Στην Ποτίδαια από βενζινάδικο έφυγε η οροφή σύμφωνα με την εφημερίδα Κασσάνδρα.

Στην Κρυοπηγή έχουν πέσει δέντρα και έχουν κλείσει οι γύρω παράδρομοι, Πολύχρονο Άθυτο Καλλιθέα και Σίβηρη και έχουν σπάσει τέντες από σπίτια και καταστήματα.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ