2019-07-11 13:00:32
Φωτογραφία για Στους δρόμους ειδικές ομάδες καταστολής εγκλήματος, προσλαμβάνονται 1.500 αστυνομικοί
Η ενεργοποίηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ και η πρόσληψη 1.500 νέων αστυνομικών, η δημιουργία κλειστών κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών καθώς και η αναδιοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στα μέτρα άμεσης υλοποίησης του κυβερνητικού σχεδιασμού που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Αναλυτικότερα οι άμεσες Κυβερνητικές Προτεραιότητες για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσδιορίζονται ως εξής:

– Μεταφορά στο υπουργείο όλων των αρμοδιοτήτων για θέματα εσωτερικής ασφάλειας που είναι σήμερα διάσπαρτες σε άλλα Υπουργεία.

– Αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση του εγκλήματος και της τρομοκρατίας με:

Ενεργοποίηση εκ νέου της ομάδας ΔΕΛΤΑΕνδυνάμωση της ομάδας ΔΙΑΣ και των ομάδων Πρόληψης και ΚαταστολήςΕγκληματικότηταςΠρόσληψη 1.500 νέων αστυνομικών οι οποίοι θα τεθούν αμέσως στη διάθεση της ομάδας “Δέλτα” και της ομάδας “Δίας”Ενίσχυση του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάςΑποδέσμευση Σωμάτων Ασφαλείας από περιττό διοικητικό έργοΆμεση προμήθεια νέων αλεξίσφαιρων γιλέκων για όλους τους αστυνομικούςΠρομήθεια (εντός ενός έτους) καινούργιων περιπολικών και μοτοσυκλετών της Αστυνομίας.


– Αυστηρή αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και καλύτερος έλεγχος συνόρων με εντατικοποίηση των περιπολιών – χερσαίες και θαλάσσιες – με χρήση σύγχρονων τεχνικών μέσων και ενίσχυση των επιχειρήσεων της FRONTEX. Λειτουργία ενιαίου φορέα επιτήρησης χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων.

– Λειτουργία κλειστών κέντρων προσωρινής πρώτης υποδοχής και φιλοξενίας, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξέτασης των αιτημάτων ασύλου εντός έξι εβδομάδων. Με σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου.

– Αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό.

– Αναδιοργάνωση των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας και διαχείριση φυσικών καταστροφών. Αποτελεσματικός σχεδιασμός, υλοποίηση μέτρων πρόληψης και έγκαιρης ενημέρωσης

Τέλος, οι τρεις βασικοί στόχοι για το υπουργείο προσδιορίζονται ως εξής:

Διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών με μηδενική ανοχή στο έγκλημα και την παραβατικότηταΚαλύτερος έλεγχος συνόρων και διαχείριση του μεταναστευτικούΑποτελεσματική πολιτική προστασία
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ