2019-07-11 19:00:03
Φωτογραφία για Όπλα λέιζερ και ραδιοσυχνοτήτων για τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις
Προηγμένα όπλα λέιζερ και ραδιοσυχνοτήτων αναπτύσσει το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, αποσκοπώντας- σύμφωνα με ανακοίνωση- σε μια «επανάσταση» στα πεδία των μαχών.

Τα συστήματα αυτά, γνωστά ως Directed Energy Weapons (Όπλα Κατευθυνόμενης Ενέργειας- DEW), λειτουργούν εξολοκλήρου με ηλεκτρισμό, χωρίς να απαιτούν πυρομαχικά. Ως εκ τούτου, θα μπορούσαν να τροφοδοτούνται απευθείας από τον κινητήρα ή τη γεννήτρια ενός οχήματος, μειώνοντας σημαντικά τα κόστη λειτουργίας και παρέχοντας ευελιξία στην πρώτη γραμμή.

Σε Prior Information Notice (PIN) που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως επιδιώκει να αναπτύξει τρεις συσκευές επίδειξης DEW για να διερευνηθούν οι δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας και να επιταχυνθεί η εμφάνισή τους στα πεδία των μαχών.

Τα όπλα λέιζερ χρησιμοποιούν ακτίνες φωτός υψηλής ενέργειας για να στοχεύουν και να καταστρέφουν εχθρικά drones και πυραύλους. Τα όπλα ραδιοσυχνοτήτων είναι σχεδιασμένα να προκαλούν προβλήματα και να καταστρέφουν εχθρικούς υπολογιστές και ηλεκτρονικά συστήματα.


Η Πένι Μορντόντ, υπουργός Άμυνας, δήλωσε τα εξής: «Οι τεχνολογίες λέιζερ και ραδιοσυχνοτήτων έχουν τη δυνατότητα να φέρουν επανάσταση στο πεδίο της μάχης προσφέροντας ισχυρά και αποδοτικά, από άποψης κόστους, οπλικά συστήματα στις ένοπλες δυνάμεις μας. Αυτή η σημαντική επένδυση επιδεικνύει τη δέσμευσή μας στο να διασφαλιστεί πως οι ένοπλες δυνάμεις μας επιχειρούν στο προσκήνιο της στρατιωτικής τεχνολογίας».

Τα νέα αυτά συστήματα αναμένεται να δοκιμαστούν το 2023, σε πλοία του Βασιλικού Ναυτικού και σε οχήματα του στρατού, ωστόσο όταν αναπτυχθούν θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και από τα τρία Όπλα. Οι ένοπλες δυνάμεις θα χρησιμοποιήσουν αυτές τις δοκιμές για να κατανοήσουν καλύτερα τα όπλα κατευθυνόμενης ενέργειας, να «δοκιμάσουν τα συστήματα στα όριά τους» και να αξιολογήσουν το πώς θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στις υπάρχουσες πλατφόρμες.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας σκοπεύει να επενδύσει μέχρι και 130 εκατ. λίρες στο εν λόγω «πακέτο» όπλων κατευθυνόμενης ενέργειας, περιλαμβανομένων της κατασκευής συσκευών επίδειξης, της δημιουργίας ενός νέου Joint Programme Office και της πρόσληψης προσωπικού που θα διαχειρίζεται το πρόγραμμα.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ