2019-07-11 20:00:23
Φωτογραφία για MINI Electric με αυτονομία έως 270 χλμ.
Το νέο και πολυαναμενόμενο MINI Electric αποκαλύφθηκε πρόσφατα με την αυτονομία του να κυμαίνεται από 230 έως 270 km και με τιμές αγοράς που ξεκινούν στην Ευρώπη από 28.000 ευρώ.

Οι παραδόσεις του ηλεκτρικού MINI θα ξεκινήσουν το επόμενο έτος.

Η MINI λέει ότι η άφιξη του Electric είναι τόσο σημαντική όσο το αυτοκίνητο που σηματοδότησε την επανεμφάνιση της μάρκας το 2001. Έρχεται επίσης στην 60ή επέτειο του θρυλικού αυτοκινήτου από το 1959, αλλά και εννέα χρόνια από την πρώτη προσπάθεια της βρετανικής μάρκας στην ηλεκτροκίνηση. Τότε ονομάστηκε MINI E, κατασκευάστηκε σε 600 πρωτότυπα παγκοσμίως με επιλεγμένους οδηγούς που συμμετείχαν σε δοκιμές, ωστόσο, τα αυτοκίνητα δεν πωλήθηκαν ποτέ στο κοινό.

Γυρνώντας στο σήμερα, ενώ το νέο αυτοκίνητο ονομάζεται MINI Electric, θα βρείτε λογότυπα Cooper S στην πόρτα του χώρου αποσκευών. Κάτω από το αμάξωμα υπάρχει ο ηλεκτροκινητήρας των 181 ίππων της BMW i3S, ο οποίος επιτρέπει στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο να επιταχύνει από 0-100 km/h σε μόλις 7,3 sec και να επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 150 km/h
. Ο ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται από μπαταρία 32,5 kWh, η οποία τοποθετείται οριζόντια κάτω από το κέντρο του αυτοκινήτου, όπου κανονικά βρίσκεται το σύστημα εξάτμισης και το τούνελ μετάδοσης κίνησης του Cooper S με βενζινοκινητήρα. Συνεπώς, ο χώρος στα πίσω καθίσματα και στο πορτμπαγκάζ παραμένει ο ίδιος με το συμβατικό MINI.

Η εταιρία παραθέτει αυτονομία (σύμφωνα με τον WLTP) που κυμαίνεται από 230 έως 270 km με τη φόρτιση σε συνεχούς τάσης ρεύμα 50kW, να διαρκεί 35 min για το 80%. Η φόρτιση σε AC 11kW διαρκεί 2,5 ώρες για το 80% ή 3,5 ώρες για πλήρη φόρτιση. Οι εξωτερικές αλλαγές είναι περιορισμένες. Το ηλεκτρικό MINI κάθεται ψηλότερα κατά 15mm, ενώ, υπάρχει ένας νέος πίσω προφυλακτήρας με ομαλότερη σχεδίαση που τώρα δεν χρειάζεται να ενσωματώνει τις δίδυμες απολήξεις της εξάτμισης του Cooper S. Εμπρός υπάρχει επίσης νέος προφυλακτήρας – 19mm μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο του συμβατικού μοντέλου καθώς ενσωματώνει περισσότερη τεχνολογία για την ασφάλεια των πεζών. Παραδόξως, το καπό και η μάσκα παραμένουν, έστω και να η τελευταία είναι κλειστή για αεροδυναμικούς λόγους. Άλλες διαφορές περιλαμβάνουν τους πιο αεροδυναμικούς καθρέφτες, το κίτρινο σήμα ‘S’ και τα logo ‘E’ σχεδόν παντού.

Στο εσωτερικό υπάρχει έντονο το κίτρινο χρώμα, ένα κουμπί εκκίνησης κινητήρα καθώς και διακόπτης για το ηλεκτρικό χειρόφρενο. Η μεγάλη αλλαγή, ωστόσο, είναι η αντικατάσταση του μεγάλου στρογγυλού κοντέρ με τη ρετρό αναφορά από μια ελλειπτική οθόνη με τα δεδομένα ταχύτητας, ισχύος και ηλεκτρικής εμβέλειας. Υπάρχουν τρία επίπεδα εξοπλισμού, ωστόσο, η MINI δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τι θα περιλαμβάνει ακριβώς το καθένα. Ο βασικός εξοπλισμός πάντως αναμένεται να αποτελείται από υφασμάτινα καθίσματα, οθόνη ψυχαγωγίας 6,5 ιντσών με σύστημα Apple CarPlay, σύστημα πλοήγησης (το οποίο περιλαμβάνει επίσης πληροφορίες για τους σταθμούς φόρτισης), cruise control και αυτόματο κλιματισμό. Οι επιλογές χρωμάτων περιορίζονται σε ασημί και γκρι.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ