2019-07-11 23:04:31
Φωτογραφία για Χαλκιδική: Δρομολογείται αίτημα για την άμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ
«Κινητοποιούμε όλα τα διαθέσιμα εθνικά και ευρωπαϊκά μέσα για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης

Τη διαβεβαίωση πως το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων «κινητοποιεί όλα τα διαθέσιμα εθνικά και ευρωπαϊκά μέσα για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων», παρείχε με δήλωσή του ο υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης, προαναγγέλλοντας παράλληλα την υποβολή αιτήματος στην ΕΕ για την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης.

«Κύρια ευθύνη μας είναι ο καθορισμός των αναγκών χρηματοδότησης για έργα αποκατάστασης ή ενέργειες ανακούφισης του τοπικών πληθυσμών, καθώς και η εκτίμηση της δυνατότητας κινητοποίησης αντίστοιχων χρηματοδοτικών μέσων της Ευρωπαϊκής Ένωση, με έμφαση στη δυνατότητα έγκαιρης και εμπρόθεσμης υποβολής αιτήματος ενεργοποίησης του Ταμείου Αλληλεγγύης» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός.

Ήδη, σύμφωνα με τον υπουργό, η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου «κινητοποιήθηκε άμεσα, δίνοντας σαφείς κατευθύνσεις προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την επίσπευση της καταγραφής των ζημιών και την τεκμηρίωση του κόστους τους, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο».

Ο κ. Γεωργιάδης δεν παρέλειψε να εκφράσει την βαθιά του θλίψη και τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και να ευχηθεί ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ