2019-07-12 00:00:40
Φωτογραφία για Δεν στήθηκε η εξέδρα για το 36ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Παραδεισίου
Οι σύλλογοι του Παραδεισίου και πολλοί κάτοικοι που συμμετέχουν στο 36ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Παραδεισίου κάνουν καταγγελία σε ο,τι αφορά το στήσιμο της εξέδρας στην οποία πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν στο rodosreport μετά από 36 χρόνια που πραγματοποιείται το φεστιβάλ Παραδεισίου, φέτος για πρώτη χρονιά ο Δήμος Ρόδου δεν έστησε την εξέδρα πάνω στην οποία χορεύουν δεκάδες σύλλογοι

Όσοι ανέλαβαν να βοηθήσουν στην διοργάνωση του φεστιβάλ γίνανε “μπαλάκι” στις αρμόδιες υπηρεσίες με κανέναν να μην αναλαμβάνει την ευθύνη. Αρνήθηκαν να στήσουν την εξέδρα με την πρόφαση ότι δεν υπάρχουν άτομα στο δήμο και μετέφεραν απλώς μια σπασμένη εξέδρα στο χωριό ώστε να την στήσει ο πολιτιτικός σύλλογος , παρότι δεν είχε την ευθύνη και την οργάνωση του φεστιβάλ έχει η τοπική κοινότητα.

Στην επισήμανση ότι αυτή η εξέδρα είναι σπασμένη και επικίνδυνη για να ανέβουν παιδιά να χορέψουν, η απάντηση ήταν “δεν γνωρίζουμε κάτι, δεν έχουμε άτομα να τη φτιάξουν”. Καταγγέλλουν την αδιαφορία των υπηρεσιών, όλοι μεταφέρουν σε άλλους τις ευθύνες. Τελικώς είπαν ότι θα στείλουν μια κατάλληλη εξέδρα την Κυριακή, τέσσερις μέρες μετά την έναρξη, όταν πλέον δε θα είναι απαραίτητα καθώς θα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι εκδηλώσεις την πλατεία του χωριού.

Ο σύλλογος Παραδεισίου αποφάσισε να μη στήσουν την επικίνδυνη σπασμένη εξέδρα που έστειλαν οι τεχνικές υπηρεσίες , καθώς κρίθηκε ότι είναι επικίνδυνη για τους χορευτές, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες , την οποία ζήτησαν να πάρουν πίσω.

Οι προσπάθειες που κάνουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι των χωριών μας με εκατοντάδες εθελοντές για να κρατήσουν ζωντανά τα χωριά, την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα είναι πολύ σπουδαία. Και όλοι πρέπει να βρίσκονται αρωγοί στο έργο τους, γιατί οι δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι ήδη πολλές.

Παρότι το φεστιβάλ ξεκινάει σήμερα, υπάρχει ακόμα χρόνος να ασκήσουν τα καθήκοντα τους υπεύθυνα οι αρμόδιες υπηρεσίες και να στηθεί μια ασφαλής εξέδρα όπως γίνεται όλα τα χρόνια πάνω στην οποία θα παρουσιάζουν την πολιτιστική δουλειά τους μικροί και μεγάλοι και να καμαρώσει ο κόσμος το τεράστιο έργο.

Ο κ. Ιωάννης Περάκης πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Παραδεισίου, ο οποίος συμμετέχει στο φεστιβάλ και ανάλαβε να βοηθήσει στη διεξαγωγή, λόγω απουσίας του προέδρου του τοπικού, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την αδιαφορία των υπηρεσιών σε πρακτικά ζητήματα των οποίων έχει την ευθύνη και τα οποία ανέλαβε ο πολιτιστικός παρότι δεν είχε την υποχρέωση για να έρθει σε πέρας το φεστιβάλ.

Τα παιδιά αποφασίστηκε για λόγους ασφαλείας να μη χορέψουν σε εξέδρα εφόσον πέντε ώρες πριν την έναρξη του φεστιβάλ ο δήμος δεν κατάφερε να την στήσει σε προγραμματισμένη εκδήλωση από καιρό. Όπως επισημάνθηκε , οι ποτιστικοί σύλλογοι θα δείξουν τη δουλειά τους και κάτω από την εξέδρα, να έρθουν όμως οι υπεύθυνοι να αντιμετωπίσουν τα παράπονα του κόσμου και των γονιών που δε θα μπορούν να καμαρώσουν τα παιδιά .

rodosreport.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ