2019-07-12 10:30:11
Φωτογραφία για Κατά των πολέμων σε Αφγανιστάν, Ιράκ και Συρία βετεράνοι των ΗΠΑ – Τι έδειξε δημοσκόπηση
Η πλειοψηφία των πρώην στελεχών του αμερικανικού στρατού (το 58%) εκτιμά ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν, που διαρκεί σχεδόν 18 χρόνια, «δεν άξιζε να διεξαχθεί», ενώ το 64% έχει εξαγάγει το ίδιο συμπέρασμα για τον πόλεμο στο Ιράκ, καταγράφει δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Τετάρτη από το ινστιτούτο Pew Research Center.

«Για μια πλειοψηφία των πρώην στρατιωτικών (58%) και του γενικού κοινού (59%) ο πόλεμος στο Αφγανιστάν δεν άξιζε τον κόπο», ενώ κάτι λιγότερο από το 40% θεωρεί το αντίθετο, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο μελετών.

Η δημοσκόπηση δόθηκε στη δημοσιότητα την ώρα που αμερικανοί απεσταλμένοι και οι Ταλιμπάν διεξάγουν εντατικά ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις χωρίς προηγούμενο για να τερματιστεί η σύρραξη, στην οποία η Ουάσινγκτον ενεπλάκη λίγο καιρό μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσινγκτον.

Σε ό,τι αφορά τον πόλεμο στο Ιράκ, ο οποίος άρχισε το 2003 κι έχει σημαδέψει την αμερικανική κοινή γνώμη, το 64% των πρώην στελεχών του αμερικανικού στρατού θεωρεί ότι «δεν άξιζε τον κόπο».


Ενώ το 55% εξ αυτών εξέφρασε την ίδια άποψη για την αμερικανική επέμβαση στη Συρία εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

«Οι απόψεις δεν παρουσιάζουν διαφοροποίηση ανάλογα με τον βαθμό ή τις εμπειρίες» των στρατιωτικών, διευκρίνισε το Pew Research Center.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση του πανεπιστημίου Μπράουν, 6.951 αμερικανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους από το 2001 ως το 2018.

Πολλοί βετεράνοι εξάλλου πάσχουν από το λεγόμενο σύνδρομο μετατραυματικού στρες (PTSD), όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ.

Τουλάχιστον 6.000 στελέχη του αμερικανικού στρατού αυτοκτονούσαν κάθε χρόνο μεταξύ του 2008 και του 2016, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου που είναι αρμόδιο για τις υποθέσεις των βετεράνων που είδε το φως της δημοσιότητας στα τέλη του 2018.
via
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ