2019-07-12 20:34:04
Φωτογραφία για Η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση: Στο 51% η ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της κάλπης
 Το 51% απαντάει ότι είδε θετικά και μάλλον θετικά το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ το

46% αρνητικά και μάλλον αρνητικά - Ο Νίκος Δένδιας συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό αποδοχής μεταξύ των νέων υπουργών, ακολουθούν Χατζηδάκης και Χρυσοχοΐδης

Την πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση έκανε η Κάπα Research, από τις 9-11 Ιουλίου, σε δείγμα 1.001 ατόμων σε όλη τη χώρα. Όπως προκύπτει, μεταξύ άλλων, ο βαθμός αποδοχής της νέας κυβέρνησης είναι υψηλός, ενώ ως θετικό αξιολογείται το εκλογικό αποτέλεσμα και για τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά την ήττα του.

Συγκεκριμένα, το 51% απαντάει ότι είδε θετικά και μάλλον θετικά το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ το 46% αρνητικά και μάλλον αρνητικά.

Την ίδια ώρα, το 61% των ερωτηθέντων επιθυμεί να ολοκληρώσει η κυβέρνηση την θητεία της, προκρίνοντας την πολιτική σταθερότητα, ενώ το 35% δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο. Παράλληλα, το 63% των ερωτηθέντων θέλει η κυβέρνηση να θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την μείωση των φόρων, ενώ το 40% επιθυμεί η προτεραιότητα της κυβέρνησης να είναι η αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας.


Το 63% αξιολογεί θετικά το αποτέλεσμα της κάλπης για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 62% εκτιμά ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν στρατηγική ήττα.

Τέλος, όσον αφορά στην αποδοχή των νέων υπουργών, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με 62% και ακολουθούν ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης με 57%, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 55%, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος με 54% και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με 53%.

Δείτε εδώ ολόκληρη την δημοσκόπηση
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Φωτιά ξανά στη Λίνδο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Φωτιά ξανά στη Λίνδο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ