2019-07-12 21:00:18
Φωτογραφία για Οι τιμές σε Τουρκία - Αίγυπτο πιέζουν τα πακέτα των TOs για Ρόδο προς τα κάτω
Παρά την σημαντική αύξηση των τουριστικών ροών, δεν προβλέπεται ανάκαμψη των εσόδων λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται το τελευταίο χρονικό διάστημα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Tour Operators και ξενοδόχων της Ρόδου, για την υπογραφή συμβολαίων για την τουριστική περίοδο του 2019. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα ”δημοκρατική” οι TOs δεν δίνουν αυξήσεις μεγαλύτερες του 3% στις τιμές των συμβολαίων και αυτό υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

Η κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης φέτος και τα υψηλά ποσοστά πληρότητας, ακόμη και κατά τη χαμηλή τουριστική σεζόν, δεν στάθηκαν ικανά να τονώσουν τη διαπραγματευτική ισχύ των ντόπιων επιχειρηματιών. Τις διαπραγματεύσεις επηρεάζει το δυναμικό “comeback” της Τουρκίας και της Αιγύπτου, όπου οι τιμές των πακέτων είναι αισθητά χαμηλότερες σε σύγκριση με τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.

”Η υπέρμετρη φορολόγηση περιορίζει σε σημαντικό βαθμό τα κέρδη των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Το κράτος αποτελεί στην ουσία μέτοχο των επιχειρήσεων! Παρά την σημαντική αύξηση των τουριστικών ροών, δεν προβλέπεται ανάκαμψη των εσόδων. Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να φθάσουν τα έσοδα στα επιθυμητά επίπεδα”, δήλωσε στη “δημοκρατική” ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, κ. Γιώργος Ματσίγκος. ”Η τουριστική σεζόν εξελίσσεται ικανοποιητικά. Τα ποσοστά πληρότητας είναι πολύ υψηλά. Οι νέες κλίνες και τα ακίνητα που προστέθηκαν στην πλατφόρμα airbnb απορρόφησαν την υψηλή ζήτηση. Βέβαια τα ποσοστά των αυξήσεων από εδώ και πέρα θα είναι μονοψήφια, πράγμα απόλυτα φυσιολογικό, καθώς πέρυσι οι τουριστικές αφίξεις είχαν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο”, επεσήμανε ο κ. Ματσίγκος.

traveldailynews
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ