2019-07-12 21:07:51
Φωτογραφία για ΠΟΕΔΗΝ: Διοικητές που τελούν υπό παραίτηση, συνεχίζουν τα ρουσφέτια!
Στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια προχώρησαν σε προσλήψεις περισσότερων από 15 συμβασιούχων με 24μηνες συμβάσεις καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος ο οποίος ζητά την ανάκληση των ρουσφετολογικών προσλήψεων

Διοικητές Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) υπογράφουν άρον άρον ρουσφετολογικές προσλήψεις συμβασιούχων και διοικητές νοσοκομείων προχωρούν παρανόμως και με αμιγώς κομματικά κριτήρια σε καθαιρέσεις και τοποθετήσεις προϊσταμένων, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Οι μετεκλογικές «υποχρεώσεις» πολλών διοικητών της επιλογής της απερχόμενης κυβέρνησης, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, προκαλούν με τα προφανή ρουσφετολογικά χαρακτηριστικά τους. Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι οι επικεφαλής των ΥΠΕ βρίσκονται ουσιαστικά υπό παραίτηση – όπως αποκάλυψε το protothema.gr η απερχόμενη ηγεσία της Αριστοτέλους έχει καλέσει τους διοικητές ΥΠΕ και όσους έχουν τοποθετηθεί με πολιτικές αποφάσεις σε θέσεις, να παραιτηθούν.


«Αυτό που συμβαίνει με τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών δεν έχει προηγούμενο. Λίγες ημέρες μετά τις εκλογές, αν και βρίσκονται υπό παραίτηση, προσπαθούν να κλείσουν ότι ρουσφετολογικές εκκρεμότητες έχουν αφήσει» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

«Πάρτι» προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών

Αναφέρει ενδεικτικά τις προσλήψεις περισσότερων από 15 προσλήψεων συμβασιούχων σε 24μηνες συμβάσεις στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια. «Ο διοικητής υπέγραψε και ανήρτησε στη Διαύγεια προσλήψεις συμβασιούχων με 24μηνες συμβάσεις, με ρουσφετολογικά κριτήρια, εκτός ΑΣΕΠ! Δεν τηρείται καμία σειρά προτεραιότητας ούτε λαμβάνονται υπόψιν η μοριοδότηση των υποψηφίων» τονίζει.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται κατά την ΠΟΕΔΗΝ και οι διοικητές νοσοκομείων. «Εξακολουθούν να κάνουν καθαιρέσεις, τοποθετήσεις Προϊσταμένων οργανικών μονάδων αν και είναι παράνομο» καταλήγει η Ομοσπονδία και καλεί τον υπουργό Υγείας να παρέμβει άμεσα για την ανάκληση αυτών.

Τότα Καρλατήρα
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ