2019-07-12 21:51:26
Φωτογραφία για Η Λευκάδα ψάχνει λύση στην Ήπειρο.. Αίτημα για μεταφορά των σκουπιδιών!
          Σε γόρδιο δεσμό που περιλαμβάνει και την Ήπειρο εξελίσσεται και το φετινό καλοκαίρι η διαχείριση των απορριμμάτων στην Λευκάδα και την Κέρκυρα. 

     Τα δύο νησιά αδυνατούν να δώσουν λύση στο πρόβλημά τους, το οποίο γιγαντώνεται την θερινή περίοδο και έτσι βλέπουν ότι διέξοδο μπορεί να αποτελέσει η Ήπειρος  

       Και θεωρητικά με τη Μονάδα ΑΣΑ μπορεί να μην υφίσταται πρόβλημα όμως το μείζον για την περιοχή σχετίζεται με την διάθεση του υπολείμματος στους ΧΥΤΑ τόσο του Ελληνικού όσο και του Καρβουναρίου. Τις τελευταίες ημέρες στους αυτοδιοικητικούς της Ηπείρου έχει σημάνει και πάλι συναγερμός καθώς έφτασαν δύο αιτήματα για μεταφορά απορριμμάτων από άλλες περιοχές.

       Το πρώτο ήταν από το Δήμο Αιγιάλειας ο οποίος βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Τελικά όπως φαίνεται αυτό δεν θα απασχολήσει τους Ηπειρώτες δημάρχους καθώς οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα σκουπίδια από το Αίγιο τα δέχθηκε τελικά η Κοζάνη.


      O ΦΟΔΣΑ Δυτικής Μακεδονίας ενέκρινε το αίτημα του δήμου Αιγιαλείας για μεταφορά 15.000 τόνων στον ΧΥΤΑ της Κοζάνης χρεώνοντας 123 ευρώ τον τόνο, μία δαπάνη που σίγουρα δεν είναι μικρή.

     Για την Ήπειρο λοιπόν παραμένει ανοιχτό το θέμα της μεταφοράς των απορριμμάτων από την Λευκάδα.

     Αυτό θα κληθεί να διαχειριστεί πιθανότατα την επόμενη βδομάδα η ΠΕΔ καθώς αίτημα των ΦΟΔΣΑ είναι οι αποφάσεις να ληφθούν από όλους τους δημάρχους.

      Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της ΠΕΔ αναμένεται να καλέσει σε διευρυμένη συνεδρίαση όλους τους δημάρχους και τους Προέδρους των Φορέων προκειμένου να συζητηθεί το αίτημα για την μεταφορά των απορριμμάτων από την Λευκάδα το οποίο έχει διαβιβαστεί και μέσω της Αποκεντρωμένης.

     Αυτό που ήδη επισημαίνεται πάντως είναι ότι η Ήπειρος και βασικά οι ΧΥΤΑ στο Ελληνικό και το Καρβουνάρι δεν έχουν περιθώριο να δεχθούν το υπόλειμμα μετά την πιθανή επεξεργασία ενός μεγάλου όγκου απορριμμάτων στη μονάδα ΑΣΑ.

      Επίσης θεωρούν ότι αν υπάρξει ένα «ναι» στη Λευκάδα είναι θέμα χρόνου να υποβληθεί ανάλογο αίτημα από την Κέρκυρα ίσως και από άλλες περιοχές της χώρας οι οποίες αδυνατούν να λύσουν το πρόβλημα στα διοικητικά τους όρια.

https://www.epiruspost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ