2019-07-13 08:03:59
Φωτογραφία για ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΝΤΙΠΤΕΡΑΡΧΟΣ : ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟΥΣ S-400 ΓΙΑ…ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη για την εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων στην Τουρκία, διατυπώνεται από τον πολύ έμπειρο απόστρατο Τούρκο αντιπτέραρχο, Beyazıt Karataş, που αλλάζει όλη την στρατηγική σημασία της εγκατάστασης τους στην γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με το Τούρκο αντιπτέραρχο, τα ραντάρ των ρωσικών πυραύλων δεν θα λειτουργήσουν υπό τουρκικό έλεγχο αλλά μόνο υπό ρωσικό έλεγχο και αυτό προδικάζει την λειτουργία τους αποκλειστικά για ρωσικά και όχι για τουρκικά συμφέροντα.

Όπως υποστηρίζει ο Beyazıt Karataş, με την εγκατάσταση των S-400 στην Τουρκία οι Ρώσοι επιτυγχάνουν πολλά οφέλη. Πρώτο και αξιόλογο εγκαθιστούν ένα ρωσικό πυραυλικό σύστημα σε μια ασφαλή χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, ( στη Συρία αν πάσα στιγμή υπάρχει ο κίνδυνος να πληγούν από Ισραήλ, ΗΠΑ, Γαλλία κλπ), δεύτερο, ελέγχουν έτσι απεριόριστα την ανατολική Μεσόγειο και τρίτο και καλύτερο, επιτυγχάνουν μεγάλο ρήγμα στην νατοϊκή συμμαχία.

Η εξέλιξη αυτή όμως, σύμφωνα με τον Τούρκο αντιπτέραρχο, βάζει σε κίνδυνο την Τουρκία που γίνεται η ίδια πολλαπλός στόχος στην ευρύτερη περιοχή.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

www.nikosxeiladakis.gr



Αξιολογήστε Το

Let's block ads! (Why?)


πηγη
periergaa
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ