2019-07-13 11:00:31
Φωτογραφία για Νάξος: Σε χαντάκι βρέθηκε αεροπλάνο από λάθος χειρισμό
Από έναν λανθασμένο χειρισμό στη διαδικασία της τροχοδρόμησης, αεροσκάφος βρέθηκε εκτός πορείας και κατέληξε σε ένα χαντάκι.

Ατύχημα με ελικοφόρο αεροσκάφος της εταιρείας Sky Express σημειώθηκε χθες το απόγευμα στη Νάξο, με αποτέλεσμα να κλείσει το αεροδρόμιο του νησιού.

Οι 40 επιβάτες της πτήσης μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Νάξου και αναχώρησαν με πλοίο για τον Πειραιά.

Σύμφωνα με το naxospress.gr όλα ξεκίνησαν από λανθασμένο χειρισμό κατά τη διαδικασία της τροχοδρόμησης, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος της Sky Express, τύπου ATR 42, το οποίο επόκειτο να αναχωρήσει στις 17.20 μ.μ., να βρεθεί εκτός πορείας και να σταματήσει σε παρακείμενο χαντάκι!

Σύμφωνα με τις αερολιμενικές αρχές δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός και το αεροδρόμιο έκλεισε.

Η τελευταία πτήση (για σήμερα) της εταιρείας Olympic Air, από την Αθήνα προς τη Νάξο και αντιστρόφως ακυρώθηκε. Έτσι, οι περίπου 40 επιβάτες της Sky Expres μεταφέρθηκαν με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στο λιμάνι του νησιού απ' όπου αναχώρησαν για τον Πειραιά.

Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου ενημέρωσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες και πλέον περιμένουν την έλευση των κατάλληλων μηχανημάτων στο νησί, ώστε να μεταφερθεί το αεροσκάφος (ΑΤR 42) της SKY Express εκτός διαδρόμου, για να μπορέσει αύριο να λειτουργήσει το αεροδρόμιο.

Έρευνα για το συγκεκριμένο περιστατικό και την απόδοση τυχόν ευθυνών, αναμένεται να διεξάγει κλιμάκιο της Αρχής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων.
greece-salonikia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ