2019-07-13 13:01:47
Φωτογραφία για SZ: Μεγάλα σχέδια, λίγος χρόνος
«Οι φόροι και η ανεργία θα πρέπει να μειωθούν και η Ελλάδα να γίνει ελκυστικότερη για επενδύσεις από το εξωτερικό. Ο νέος Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μεγάλα σχέδια, αλλά λίγο χρόνο στη διάθεσή του για να τα πραγματοποιήσει», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung» σε άρθρο της με τίτλο «Μεγάλα σχέδια, λίγος χρόνος».

Η γερμανική εφημερίδα παρατηρεί ότι «μέσα στο επόμενο διάστημα ο Πρωθυπουργός πρέπει να καταρτίσει τον προϋπολογισμό για το 2020. Οι δανειστές απαιτούν πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022. Το 2019 όμως ο στόχος αυτός δεν θα επιτευχθεί εκτιμά η Κομισιόν επειδή ανάπτυξη και δημόσια έσοδα είναι χαμηλότερα από ότι αναμένονταν και επειδή η κυβέρνηση Τσίπρα μοίρασε προεκλογικά δωράκια, όπως πχ. οι αυξήσεις συντάξεων.

»Ο Κ. Μητσοτάκης ελπίζει τώρα στην κατανόηση των δανειστών. Η Άγκελα Μέρκελ ωστόσο κατέστησε ήδη σαφές ότι δεν βλέπει λόγο για ελαφρύνσεις στην αποπληρωμή του χρέους
. Παρόμοιο ήταν το μήνυμα του Eurogroup. Προφανώς υπάρχει έντονη ανησυχία ότι θα ατονήσουν στην Αθήνα μεταρρυθμίσεις και λιτότητα. Επίσης, ο νέος Πρωθυπουργός, προσπαθώντας να ενισχύσει το κύρος της κυβέρνησης, επέβαλε σε Υπουργούς, Υφυπουργούς και Γενικούς Γραμματείς κώδικα συμπεριφοράς, ο οποίος απαγορεύει την πρόσληψη συγγενών, ενώ δεν επιτρέπει τη σύναψη συμβολαίων μεταξύ μελών οικογενειακών τους και Δημοσίου. Ένα μέτρο αντιμετώπισης κλασικών ελληνικών αμαρτημάτων, όπως ο νεποτισμός και οι πελατειακές σχέσεις», σημειώνει η «SZ».

D.Welle

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
11 απολύσεις στον ΣΚΑΙ...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
11 απολύσεις στον ΣΚΑΙ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ