2019-07-13 15:09:14
Φωτογραφία για 9 προϊόντα ομορφιάς που πρέπει να χρησιμοποιείτε με μέτρο -Αλλιώς κάνουν κακό
Όταν πρόκειται για τα αγαπημένα μας

προϊόντα ομορφιάς συνήθως αυτά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, με αποτέλεσμα να το ...παρακάνουμε και να μην δίνουμε σημασία στις συνέπειες.

Οι ειδικοί ωστόσο προειδοποιούν πως οι έξτρα δόσεις , δηλαδή η κατάχρηση των προϊόντων περιποίησης για τα μαλλιά και το δέρμα, μπορούν να προκαλέσουν έως και ανεπανόρθωτες βλάβες, να φέρουν εν ολίγοις αντίθετα αποτελέσματα.

Πριν λοιπόν πιάσεις ξανά την ενυδατική σου στα χέρια, διάβασε ενημερώσου παρακάτω για την ποσότητα και τη συχνότητα της χρήσης τους.

Primer

Τα περισσότερα προϊόντα στην αγορά έχουν ως βάση τη σιλικόνη, η οποία ναι μεν μαλακώνει και βελτιώνει την όψη των πόρων, αλλά είναι δυνατό να “κλειδώσει” τον ιδρώτα και τη λιπαρότητα σε αυτούς, κάνοντας έτσι το δέρμα να ξεσπάσει. Προτίμησε τα για ειδικές περιστάσεις που η επιδερμίδα σου πρέπει να είναι πιο φρέσκια και λαμπερή. Και μην ξεχνάς τον καλό καθαρισμό πριν από την εφαρμογή του.


Ρετινόλη

Κυκλοφορεί σε διάφορες μορφές στην αγορά. Πρόκειται για την ενεργή μορφή της βιταμίνης Α. Παρόλα αυτά, αν δεν στη συστήσει κάποιος δερματολόγος, η ρετινόλη μπορεί να αποδειχθεί ακατάλληλη για συγκεκριμένους τύπους επιδερμίδας και να προκαλέσει ακόμα και αίσθηση καύσου ή ήπιο ερεθισμό.

Clarifying σαμπουάν

Ή αλλιώς σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό της τρίχας. Καθαρίζει τη σκόνη, το σμήγμα και τα υπολείμματα styling, αλλά μπορεί να αφαιρέσει και τις χρωστικές της βαφής. Ωστόσο, ένα τέτοιο προϊόν όταν χρησιμοποιείται σχεδόν καθημερινά, μειώνει και τα φυσικά συστατικά της τρίχας, που είναι απαραίτητα για την καλή υγεία των μαλλιών.

Brush

Οι βούρτσες καθαρισμού του προσώπου θεωρούνται ως εξαιρετική λύση για πεντακάθαρη και λεία επιδερμίδα, όμως αποδεικνύονται σκληρές για το δέρμα και έχουν ως συνέπεια την ξηροδερμία, τις κοκκινίλες ακόμα και τα σπυράκια. Προτείνουμε να τις χρησιμοποιείς και αυτές με μέτρο, δυο φορές την εβδομάδα ή μόνο μετά από μια βραδινή έξοδο, γιατί τότε το μακιγιάζ είναι πιο “βαρύ”.

Μεγεθυντικός καθρέφτης

Αν και δεν πρόκειται για προϊόν ομορφιάς που φοράς στο πρόσωπο, η υπερβολική χρήση του μεγεθυντικού καθρέφτη στη ρουτίνα σου, οδηγεί σε κακές συνήθειες. Ποιες είναι αυτές; Εννοούμε την εμμονή με τις λεπτομέρειες επάνω σου. Για παράδειγμα, ακόμα και το μικροσκοπικό σπυράκι γίνεται εμφανές. Ή ακόμα και οι μικρότερες τρίχες στα φρύδια σου ευδιάκριτες.

Βαζελίνη

Κάνει θαύματα σε σημεία του δέρματος που έχουν σκάσει από το κρύο, ωστόσο δεν απορροφάται από αυτό. Δημιουργεί απλά ένα προστατευτικό φράγμα που “κλειδώνει” την υγρασία αλλά αποτρέπει την αναπνοή του δέρματος, με αποτέλεσμα στο τέλος αυτό να γίνεται ακόμα πιο ξηρό.

Επανορθωτικές μάσκες μαλλιών

Είναι ιδανικές για την αναζωογόνηση και ανανέωση των ξηρών και ταλαιπωρημένων σου μαλλιών, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται περισσότερο από μια ή δυο φορές την εβδομάδα και να αντικαθιστούν το conditioner.

Tanner

Το βάζουμε στη λίστα των προϊόντων ομορφιάς κυρίως το καλοκαίρι ή και λίγο πριν από αυτό, προκειμένου να αποκτήσουμε το πολυπόθητο ηλιοκαμένο λουκ, όμως η εφαρμογή του απαιτεί φειδώ και προσοχή σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος που εμφανίζουν ξηρότητα. Τέτοια είναι τα χέρια και κυρίως οι αγκώνες και τα πόδια με έμφαση στους αστραγάλους. Ενυδάτωσε και προετοίμασε τα καιρό πριν τη συνήθεια του tanner, για να μην εμφανιστείς ποτέ με διχρωμίες και μείνε στην εβδομαδιαία χρήση του, για να προστατέψεις το δέρμα από το ξεφλούδισμα.

Αλοιφή χειλιών

Έχει διαφορά από τα κοινά ενυδατικά προϊόντα γιατί είναι φαρμακευτική. Λειτουργεί τέλεια για σκασμένα και ξηρά χείλη, όμως μόλις αυτά γιατρευτούν πλήρως, θα πρέπει να την αντικαταστήσεις με ένα απλό ενυδατικό balm. 

Κραγιόν μακράς διάρκειας σε υγρή μορφή

Τα συγκεκριμένα προϊόντα κάνουν θραύση στην αγορά γιατί χαρίζουν πραγματικά εξαιρετικό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ των χειλιών, ένταση στο χρώμα και διάρκεια για πολλές πολλές ώρες. Παρόλα αυτά, τα ίδια αυτά προϊόντα έχουν την τάση να αφυδατώνουν τα χείλη. Για να αποφύγεις τη ζημιά και να τα ενυδατώσεις, αφαίρεσε το κραγιόν με λάδι καρύδας και για τις κάζουαλ πρωινές εμφανίσεις σου, διάλεξε ένα lip balm με χρώμα ή go natural!

Βαφή μαλλιών

Μπορεί το ραντεβού σου στον προσωπικό κολορίστ σου να είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα του μήνα για εσένα, ωστόσο η συχνή βαφή των μαλλιών και μάλιστα της ρίζας αποξηραίνει το δέρμα της κεφαλής. Έτσι,μαζί με το αλλοιωμένο δέρμα καταστρέφεται και η ρίζα των μαλλιών και τα μαλλιά πέφτουν. Για να γίνουν πιο ανθεκτικά περιόρισε τις χημικές επεξεργασίες.

Conditioner

Η πλειονότητα των γυναικών το εφαρμόζει ως εξής: από τη ρίζα έως τις άκρες και το ξεβγάζει σε ένα μόλις λεπτό. Λάθος! Το προϊόν αυτό πρέπει να ξεπλυθεί με άφθονο νερό, για να μην αφήσει κανένα ίχνος λιπαρότητας ή να κάνει θαμπά τα μαλλιά. Επίσης, η σωστή εφαρμογή του περιορίζεται μόνο στο τμήμα που προκύπτει αν πιάσεις τα μαλλιά σε αλογοουρά και όχι στη ρίζα.

bovary.gr
loading...
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ