2019-07-13 20:46:49
Φωτογραφία για Ένας στους τέσσερις δεν έχει υποβάλει φορολογική δήλωση - Οδηγός συμπλήρωσης σε 30 λεπτά
Οι 12 κινήσεις με τις οποίες συμπληρώνεται ηλεκτρονικά φέτος η δήλωση

Περίπου 1,7 εκατομμύριο φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλει ακόμη τη φορολογική δήλωση, ενώ η προθεσμία λήγει στις 29 Ιουλίου.

Συνολικά έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα 4,6 εκατ. φορολογικές δηλώσεις, σε σύνολο 6,3 εκατ. δηλώσεων, πράγμα που σημαίνει ότι περίπου ένας στους τέσσερις δεν έχει υποβάλει ακόμη τη δήλωση.

Η ηλεκτρονική συμπλήρωση της δήλωσης έχει απλοποιηθεί αρκετά πλέον και για την πλειονότητα των φορολογουμένων αρκούν 12 κινήσεις και περίπου 30 λεπτά για να ολοκληρωθεί.

Εφόσον ο φορολογούμενος διαμένει σε δική του ιδιόκτητη κατοικία ή σε δωρεάν παραχωρηθείσα, κατέχει ένα ή περισσότερα Ι.Χ. αυτοκίνητα και δεν είχε κατά τη διάρκεια του 2018 καμία μεταβολή στα αυτοκίνητά του, τα βήματα που απαιτούνται είναι απλά και η διαδικασία εύκολη, καθώς τα περισσότερα στοιχεία που πρέπει να δηλωθούν και φέτος είναι προσυμπληρωμένα στους αντίστοιχους κωδικούς από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

To money-money.gr παρουσιάζει αναλυτικά τις 12 κινήσεις που μπορείτε να κάνετε, εφόσον είστε μισθωτός ή συνταξιούχος και υπάγεστε στις παραπάνω περιπτώσεις, προκειμένου να συμπληρώσετε και να υποβάλετε ηλεκτρονικά τη φετινή φορολογική δήλωση σε χρόνο-ρεκόρ.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ