2019-07-13 21:09:02
Φωτογραφία για Το Facebook θα καταβάλει πρόστιμο για διαρροή προσωπικών δεδομένων
Οι αρχές των ΗΠΑ έχουν επιβάλει πρόστιμο στο κοινωνικό δίκτυο ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για διαρροή δεδομένων 87 εκατομμυρίων χρηστών, η οποία σημειώθηκε το 2018.

Αυτό είναι ένα πρόστιμο ρεκόρ που η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ έχει επιβάλει ποτέ στις εταιρείες τεχνολογίας, σύμφωνα με την The Wall Street Journal.

Εκτός από το πρόστιμο, οι εταιρείες έχουν θεσπίσει περιορισμό στην εργασία με τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Οι λεπτομέρειες δεν είναι ακόμη γνωστές. Το Facebook και η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου δεν σχολίασαν την κατάσταση.

Θυμηθείτε ότι το Μάρτιο του περασμένου έτους, η εταιρεία ανέφερε μια διαρροή δεδομένων σε 50 εκατομμυρίων ανθρώπων. Τον Απρίλιο, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 87 εκατομμύρια.Η πηγή της διαρροής ήταν η Cambridge Analytica, η οποία χρησιμοποίησε δεδομένα για να διαφημίσει την εκστρατεία του Donald Trump. Μετά το περιστατικό, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ ξεκίνησε έρευνα για το Facebook.

Ένα πρόστιμο ρεκόρ που καταβάλλεται από την Google ήταν και το 2012 για την παρακολούθηση cookies με 22,5 εκατομμύρια δολάρια.

Προσθήκη λεζάντας argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κλειδί  αξιας 500.000€
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κλειδί αξιας 500.000€
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ