2019-07-14 11:03:21
Φωτογραφία για Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στην  Ρόδο
Δείτε το χάρτης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Μία ακόμα επικίνδυνη ημέρα για την εκδήλωση πυρκαγιών σε διάφορα σημεία της χώρας, είναι η Κυριακή, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στην ενημέρωση που παρείχε, επισημαίνεται πως υπάρχει υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Πελοπόννησο, Κύθηρα, νησιά Ιονίου, Κρήτη και Ρόδο.

Μεσαία είναι τα επίπεδα κινδύνου σε μέρος της Πελοποννήσου, στη Λέσβο, τη Χίο, στη Βοιωτία, στη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα, την Αιτωλοακαρνανία και στην περιοχή του Έβρου.

Ο Χάρτης αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών και εκδίδεται με ευθύνη της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.

Η σύνταξη και έκδοση του Χάρτη αποτελεί διεθνή πρακτική, ειδικότερα σε χώρες που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα λόγω δασικών πυρκαγιών, με κύριο στόχο τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων στην ενίσχυση της ετοιμότητάς τους για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ