2019-07-14 12:09:30
Φωτογραφία για Ερχονται.... ΞΑΝΑ τα σκουπίδια απο το ΑΙΓΙΟ στο ΧΥΤΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ!!
Πάλι σκουπίδια της Αχαΐας στους ΧΥΤΑ της Αιτωλοακαρνανίας

       Το ακανθώδες ζήτημα των απορριμμάτων απασχόλησε συνάντηση την Παρασκευή στο υπουργείο Εσωτερικών του δημάρχου Αιγιάλειας Θαν. Παναγόπουλου με τον υπουργό Τ. Θεοδωρικάκο και υπηρεσιακούς του συνεργάτες.

           Το Αίγιο συμπεριελήφθη σε μία κατηγορία περιοχών της χώρας με οξυμένο το πρόβλημα των σκουπιδιών αλλά και στο απροχώρητο, μαζί δηλαδή με Ερμιονίδα, Τήνο κ.ά., στις οποίες η Κυβέρνηση άρχισε ήδη να επιχειρεί άμεσες προσωρινές λύσεις, λόγω και της τουριστικής περιόδου.

     Ο δήμαρχος ενημέρωσε για τις ενέργειές του, που βρίσκονται σε εξέλιξη, για να εισπράξει την άμεση κατανόηση του υπουργού, ο οποίος έδωσε κατευθύνσεις αντιμετώπισης το συντομότερο δυνατόν.

       Έτσι επελέγη να «τρέξει» η λύση της νέας απόφασης για μεταφορά 2.000 τόνων στερεών αποβλήτων, ισόποσα στους ΧΥΤΑ Αγρινίου, Μεσολογγίου, Ναυπάκτου και Παλαίρου..... ΕΠΑΦΕΣ


      Ο κ. Παναγόπουλος, που δήλωσε στην «Π» με νόημα… «οι άνθρωποι δουλεύουν ήδη και φαίνεται», είχε συνεργασία με τον νέο γενικό γραμματέα του υπουργείου Ν. Μπαλέρμπα, ο οποίος επικοινώνησε άμεσα με τον δήμαρχο Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου και του ζήτησε να επισπεύσει την απόφαση αποδοχής των σκουπιδιών, κάτι που πηγαίνει χρονικά για την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη.

ΑΠΟΦΑΣΗ

       Την ίδια ώρα, το δημοτικό συμβούλιο Αιγιάλειας συνεδρίαζε εκτάκτως στο Αίγιο, αποφασίζοντας να μεταφέρει από τον τρέχοντα προϋπολογισμό του, κονδύλι 566.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά, ως διαθέσιμα στο ταμείο του δήμου, προορίζονταν για επενδύσεις, αλλά για λόγους έκτακτης ανάγκης πάνε τελικά για τα έξοδα μεταφοράς των απορριμμάτων, είτε στους ΧΥΤΑ της Αιτωλοακαρνανίας (8.000 τόνοι), είτε πολύ περισσότερο στο εργοστάσιο της Κοζάνης (έως 15.000 τ.).

ΠΑΛΙΑ

Στις παραπάνω ποσότητες θα πρέπει να προστεθούν και 3.500 τ. που προβλέπονταν σε περυσινή απόφαση αλλά δεν πήγαν ποτέ στον ΧΥΤΑ Τριανταφυλλιάς Ηλείας, αλλά για έναν ακόμα χρόνο ισχύουν, ως επιτρεπόμενη μεταφερόμενη ποσότητα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ-pelop.gr 

https://www.agrinionews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ