2019-07-14 12:54:11
Φωτογραφία για Μέχρι τέλος Φθινοπώρου ολοκληρώνεται η συνταγματική αναθεώρηση - Τι αναμένεται να γίνει με το Άρθρο 3
Ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τασούλας που ήδη προτάθηκε από τον Πρωθυπουργό για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής έδωσε συνέντευξη στο in.gr. Μεταξύ άλλων ο κ. Τασούλας απάντησε σε ερώτημα για τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης και τόνισε:

"Η Βουλή με απόφαση του Προέδρου συγκροτεί επιτροπή αναθεώρησης του Συντάγματος, η οποία παίρνει τις προτάσεις που έμειναν από την προηγούμενη Βουλή, τις επεξεργάζεται και αποφασίζει. Όσες ήρθαν με πάνω από 180 ψήφους μπορεί να τις περάσει με 151. Όσες ήρθαν κάτω από 180 ψήφους μπορεί να τις περάσει με απόλυτη πλειοψηφία.

Αυτό θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη φθινοπώρου γιατί θα πρέπει να έχουμε λύσει διάφορα θέματα, ένα από αυτά και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Έχουμε συμφωνήσει με τεράστια πλειοψηφία η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας να μην προκαλεί την διάλυση της Βουλής, πράγμα το οποίο θα συμβάλει πολύ στην καθιέρωση πολιτικής σταθερότητας της Βουλής".


Υπενθυμίζουμε ότι η αναθεώρηση του Άρθρου 3 που είναι σημαντικό για τις σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους αλλά και για το περιεχόμενο του μαθήματος των Θρησκευτικών έχει καταψηφιστεί από τη Ν.Δ. κατά την προηγούμενη προτείνουσα Βουλή. Επομένως στη νέα αναθεωρητική Βουλή θα μπορούσε να αναθεωρηθεί μόνο με τη συγκέντρωση 180 ψήφων βουλευτών. Ωστόσο η Ν.Δ. έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν επιθυμεί την αναθεώρηση του Άρθρου 3 και ως εκ τούτου το Άρθρο αναμένεται να παραμείνει ως έχει και μετά το πέρας της διαδικασίας της συνταγματικής αναθεώρησης.
thriskeftika
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ