2019-07-15 11:18:01
Φωτογραφία για Γρεβενά ||  Αθλητικά Νέα με τον Κώστα Μάρκου
Σε πολύ δύσκολη κατάσταση εξακολουθεί να βρίσκεται ο Πυρσός Γρεβενών και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα για τον ιστορικό σύλλογο.

Η απόφαση του μέχρι πρότινος προέδρου, Κώστα Ντοβατζίδη, να εγκαταλείψει την προεδρία, έπειτα από την κόπωση της ενασχόλησης των τελευταίων ετών, άφησε την ομάδα κυριολεκτικά στο κενό. Εγκλωβισμένος στο τοπικό πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια, ο Πυρσός ακροβατεί σε ένα από τα πιο κρίσιμα σταυροδρόμια της ιστορίας του. Στην πρώτη γενική συνέλευση που έγινε, δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον ενασχόλησης, οι υπόλοιπες μέρες περνούν βασανιστικά, χωρίς εξελίξεις, σε σημείο να τονίζεται πως το ενδεχόμενο πλήρους διάλυσης της ομάδας να φαντάζει πολύ ορατό. Άλλωστε, η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει, καθώς μέχρι τις αρχές Αυγούστου πρέπει να δηλώσει συμμετοχή για το νέο πρωτάθλημα. Οι ποδοσφαιριστές έχουν πάρει τα δελτία τους, είναι ελεύθεροι να διαπραγματευτούν, ωστόσο είναι γεγονός πως περιμένουν μήπως υπάρξουν νέα δεδομένα, δίνοντας, για την ώρα, προτεραιότητα στον Πυρσό
. Προκαλεί, πάντως, εντύπωση, το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκε έστω μια ομάδα ατόμων, διατεθειμένων να ασχοληθούν και να δρομολογήσουν τις εξελίξεις, τώρα που η ομάδα δίνει αγώνα επιβίωσης. Αυτό, ακριβώς, το κλίμα απαξίωσης, είναι ίσως ο χειρότερος εχθρός για τον σύλλογο. Χρειάζεται άμεσα να κινητοποιηθούν παράγοντες, επιχειρηματίες, παλαίμαχοι για τη σύσταση μιας επιτροπής σωτηρίας, που θα οργανώσει έγκαιρα την ομάδα, με στόχο να μπουν ξανά οι βάσεις για αντεπίθεση. Όσο περνούν οι μέρες, όμως, και φως δεν φαίνεται πουθενά, άλλο τόσο πολλαπλασιάζονται οι φόβοι για «λουκέτο» σε έναν σύλλογο που αποτελούσε και αποτελεί το καμάρι όλου του νομού.

Οργανώνεται η Δεσκάτη

Με την ίδια διοίκηση θα πορευθεί στη νέα χρονιά ο Καμβουνιακός Δεσκάτης. Επικεφαλής στο συμβούλιο παραμένει ο Κώστας Κουτσίκος, ενώ προπονητής συνεχίζει ο Δημήτρης Λαβός. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Καμβουνιακού, γνωστός και ως «Δαμανάκης», ανέλαβε στα μέσα της προηγούμενης χρονιάς και θα παραμείνει στο «τιμόνι», έχοντας συμφωνήσει με τη διοίκηση. Όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό, θεωρείται σίγουρο πως η πλειοψηφία θα παραμείνει, άλλωστε η Δεσκάτη απαρτίζεται κυρίως από δικά της παιδιά, ωστόσο εκφράζεται η πεποίθηση πως θα γίνουν και ορισμένες προσεκτικές μεταγραφικές κινήσεις, για περαιτέρω ενίσχυση. Στόχος είναι καλύτερη πορεία από πέρσι, με παράλληλη προσοχή στις ακαδημίες του συλλόγου. Τα τμήματα υποδομής εδώ και χρόνια αποτελούν προτεραιότητα για τους ανθρώπους του Καμβουνιακού, αριθμούν πάνω από 50 παιδιά και στις σκέψεις που επικρατούν, είναι ίσως φέτος κάποιο τμήμα να λάβει μέρος στα πρωταθλήματα ακαδημιών της ΕΠΣ Λάρισας. Τέλος, να τονιστεί πως ατού της ομάδας είναι το γήπεδο, για το οποίο οι παράγοντες φροντίζουν να διατηρείται σε άριστη κατάσταση.

Επί τάπητος όλα τα θέματα στην ΕΠΣ Γρεβενών

Σημαντική συνάντηση πρόκειται να γίνει το απόγευμα της Τρίτης, ανάμεσα στη διοίκηση της ΕΠΣ Γρεβενών και εκπροσώπους των σωματείων. Θα συζητηθούν διάφορα λειτουργικά θέματα και οι προτάσεις για το νέο πρωτάθλημα. Στις σκέψεις της ΕΠΣ είναι να διατηρηθούν οι δύο όμιλοι, με τη διαφορά πως αυτήν τη φορά θέλουν να υπάρχει πρόβλεψη για υποβιβασμό, μέσα από διαδικασία πλέι άουτ, καθώς κατά γενική παραδοχή αυτό αποτέλεσε σοβαρό μειονέκτημα για το περσινό πρωτάθλημα. Παράλληλα, θα είναι μια ευκαιρία για τους παράγοντες των σωματείων να διατυπώσουν τις απόψεις για τις γενικότερες ανάγκες των σωματείων.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΥ
aetos-grevena
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ