2019-07-15 17:00:17
Φωτογραφία για Μεγάλες οι προσδοκίες και οι ελπίδες των Ροδιτών από την νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας
Έχουμε περιφερειάρχη που στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία θα έχουμε σε λίγες ημέρες δήμαρχο που στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία , έχουμε τρείς βουλευτές με τη Νέα δημοκρατία , έχουμε τον υφυπουργό τουρισμού με τη Νέα δημοκρατία και τέλος έχουμε κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία . Εάν στο νησί της Ρόδου δεν γίνουν μεγάλα έργα θα είμαστε άξιοι της Μοίρας μας

Μεγάλες οι προσδοκίες και οι ελπίδες των Ροδιτών από την νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι η πρώτη φορά που οι συγκυρίες είναι ευνοϊκές για τη δρομολόγηση και επίλυση «καυτών» ζητημάτων που νησιού μας, που το ταλανίζουν τις τελευταίες δεκαετίες.

Στις εθνικές εκλογές που διεξήχθηκαν την Κυριακή 7 Ιουλίου, η σημερινή κυβέρνηση επέλεξε τέσσερις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ίσως είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω κόμμα έχει τόσο ισχυρή εκπροσώπηση στη Βουλή από το νομό Δωδεκανήσου. Μάλιστα ο πρώτος σε σταρούς προτίμησης βουλευτής Μάνος Κόνσολας, συμμετέχει στο κυβερνητικό σχήμα, ως υφυπουργός Τουρισμού. Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος στηρίχθηκε από την Νέα Δημοκρατία, όπως και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντα του από την 1η Σεπτεμβρίου.


Οι Ροδίτες περιμένουν πολλά από τον υφυπουργό Τουρισμού, τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμαρχο Ρόδου. Προσδοκούν επιτέλους να δουν να προχωρούν τα σημαντικά ζητήματα του νησιού μας, που «λιμνάζουν» και κυρίως η Ρόδος να μετατραπεί σε Μονακό.

Ο Μάνος Κόνσολας , ως τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας που ήταν την περίοδο που το σημερινό κυβερνόν κόμμα ήταν στην αντιπολίτευση είναι γνώστης της «βαριάς» βιομηχανίας της χώρας μας , ο Γιώργοις Χατζημάρκος , στηρίζει τον τομέα του τουρισμού με την χρηματοδότηση που δίνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την προβολή και διαφήμιση των νησιών μας, ο Αντώνης Καμπουράκης γνώστης και πρωτοεργάτης του τουρισμού της Ρόδου και με σημαντικές γνωριμίες εντός και εκτός του ελλαδικού χώρου, μπορούν να συνδράμουν στην εδραίωση αυτού του εγχειρήματος, έχοντας στο πλευρό τους και τους άλλους τρεις βουλευτές του κόμματος.

Άλλωστε ο κ. Χατζημάρκος κατά τη διάρκεια της μέχρι σήμερα θητείας του απέδειξε πως επενδύσει στην εξωστρέφεια και την ίδια τακτική πρόκειται να ακολουθήσει και ο κ. Καμπουράκης, οι οποίοι πρόσφατα βρέθηκαν στην Μύκονο και συναντήθηκαν με υψηλόβαθμα στελέχη της Fraport, για το αεροδρόμιο της Ρόδου αλλά και στο παρελθόν συμμετείχαν σε eventδιεθνούς εμβέλειας, με στόχο την προβολή του νησιού μας στο διεθνές στερέωμα.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και ο νεοκλεγείς Δήμαρχος Ρόδου, στην πρώτη κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν έδειξαν πως είναι αποφασισμένοι, έχοντας αγαστή συνεργασία, να εργαστούν και να διεκδικήσουν , για το καλό της Ρόδου.

Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, η Ρόδος να βελτιώσει τις παλαιωμένες υποδομές της, να αποκτήσει ένα σύγχρονο και λειτουργικό λιμάνι, μια μαρίνα- πρότυπο για όλη την Ελλάδα, που θα προσελκύσουν και ποιοτικούς τουρίστες και να δρομολογηθούν σημαντικά έργα όπως είναι η νέα είσοδος της πόλης, η επόμενη φάση της περιμετρικής οδού και η δεύτερη φάση της Φράγματος Γαδουρά, που θα επιλύσει οριστικά το πρόβλημα λειψυδρίας.Επίσης, το κοινό μέτωπο που είναι αναγκαίο να συγκροτηθεί, θα πρέπει να διεκδικήσει ανταποδοτικά τέλη από τη λειτουργία του αεροδρομίου της Ρόδου και να επαναφέρει το ζήτημα της, επιστροφής μέρους του σπατόσημου στην τοπική κοινωνία.

Βέβαια για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος απαιτείται και η συναίνεση και στήριξη του από όλη την τοπική κοινωνία, σε διαφορετική περίπτωση αν υπερτερήσουν ο λαϊκισμός και ο μικροκομματισμός, από το κοινό καλό, θα είμαστε ως Ροδίτες άξιοι της μοίρας μας.
12vima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ