2019-07-15 18:00:38
Φωτογραφία για Οι πιο εντυπωσιακές παραλίες στα Δωδεκάνησα (pics)
Τα Δωδεκάνησα, αυτά τα μικρά και μεγάλα στολίδια στην άκρη στου Αιγαίου, έχουν μια δική τους γοητεία που δύσκολα της αντιστέκεται κάποιος. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο ξεχωριστές παραλίες τους, που μας περιμένουν κι αυτό το καλοκαίρι να τις επισκεφτούμε για ατελείωτες στιγμές χαλάρωσης. Κολπίκοι με επιβλητικά βράχια και βαθυγάλαζα νερά, απέραντες χρυσές αμμουδιές και απομονωμένες γωνιές εξωτικής ομορφιάς προσβάσιμες μόνο δια θαλάσσης. Εδώ υπάρχει χώρος για το καλοκαιρινό όνειρο όλων.

Άγιος Γεώργιος Δυσάλωνας, Σύμη

Η μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή παραλία της Σύμης είναι προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού, ανάμεσα στο Πέδι και τη Μαραθούντα. Η παραλία του Αγίου Γεωργίου Δυσάλωνα μαγεύει με τη μοναδική φυσική ομορφιά της, τα καταγάλανα πεντακάθαρα νερά της και τον επιβλητικό βράχο 300 μέτρων που ορθώνεται πίσω από αυτήν.


Ψιλή Άμμος, Πάτμος

Η Ψιλή Άμμος είναι μια παραλία-αποκάλυψη. H πρόσβαση γίνεται εύκολα μόνο με καραβάκι από την Σκάλα, ενώ αν θέλετε να πάτε από τη στεριά, θα χρειαστεί να περπατήσετε αρκετά από εκεί που μπορείτε να αφήσετε το όχημά σας στο Διακόφτι. Ωστόσο, στο τέλος της διαδρομής, η παραλία θα σας ανταμείψει. Έχει ψιλή, χρυσή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά, που της προσδίδουν μια εξωτική ομορφιά.

Άπελλα, Κάρπαθος

Η εξωτική Άπελλα είναι μία από τις ωραιότερες και δημοφιλέστερες παραλίες της Καρπάθου. Βρίσκεται δίπλα στο ομώνυμο χωριό. Πρόκειται για μία παραλία μέσα σε ένα μαγικό όρμο με την ακτή να είναι καλυμμένη με βότσαλα και άσπρη άμμο, με βαθιά κρυστάλλινα νερά και ένα υπέροχο φόντο από βράχια και πεύκα που σκύβουν από πάνω της.

Κυρά Παναγιά, Κάρπαθος

Η πανέμορφη παραλία της Κυρά Παναγιάς βρίσκεται 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χώρας της Καρπάθου. Από τη μία μεριά βρίσκεται το εκκλησάκι της Παναγιάς με τον κόκκινο τρούλο και από την άλλη ένας τεράστιος βράχος. Ανάμεσά τους, μια χρυσαφένια αμμουδά με ψιλό βότσαλο και πεντακάθαρα βαθιά νερά χαρίζει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης στους επισκέπτες.

Κουνούπες, Αστυπάλαια

Στο νησάκι Κουνούπες ανοιχτά της Αστυπάλαιας υπάρχει μια πολύ όμορφη διπλή παραλία (μια στενή λωρίδα γης ενώνει τη μια πλευρά της νησίδας με την άλλη σχηματίζοντας παραλία και από τις δύο πλευρές) με νερά που το χρώμα τους θυμίζει πισίνα. Μαζί με τη νησίδα Κουτσομύτη αποτελούν την «εξωτική ζώνη» της Αστυπάλαιας. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος από τον Πέρα Γιαλό.

Παχιά Άμμος, Νίσυρος

Η ωραιότερη παραλία στη Νίσυρο είναι στρωμένη με χοντρόκοκκη σκουρόχρωμη άμμο και βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού, 10 χλμ. περίπου από το Μανδράκι. Δεν είναι οργανωμένη, γι’ αυτό φροντίστε να εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα.

Cavo Paradiso, Κως

Ίσως η πιο απομονωμένη παραλία της Κω, κρυμμένη στο νότιο άκρο του νησιού, περίπου μισή ώρα από το χωριό της Κεφάλου. Τα καταγάλανα καθαρά νερά και η λεπτή, χρυσαφένια αμμουδιά συνθέτουν ένα απόλυτα χαλαρωτικό σκηνικό. Ένα τμήμα της είναι οργανωμένο, όμως υπάρχει αρκετός χώρος για όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους ατμόσφαιρα.

Συκάτη, Κάλυμνος

Μια υπέροχη παραλία στο βάθος ενός κλειστού όρμου, που ουσιαστικά αποτελεί ένα φυσικό φιόρδ. Είναι μικρή, με άμμο, βότσαλο και θαυμάσια νερά. Η πρόσβαση γίνεται είτε από θαλάσσης με καΐκι από το Βαθύ, είτε από ένα δύσβατο μονοπάτι από τον Όρμο Παλιονήσου.

Άγιος Παύλος, Λίνδος, Ρόδος

Στους πρόποδες της Ακρόπολης της Λίνδου και περίπου 50 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από την πόλη της Ρόδου, βρίσκεται ο κόλπος του Αγίου Παύλου. Πρόκειται για ένα μαγευτικό μέρος, με κρυστάλλινα νερά, ακτή καλυμμένη με άμμο και βότσαλο και βράχια κατάλληλα για βουτιές. Στο άκρο της παραλίας βρίσκεται το κατάλευκο εκκλησάκι του Αγίου Παύλου.

Άντονι Κουίν, Ρόδος

Σε έναν μικρό και γραφικό κολπίσκο στις Βαγιές, 15 χλμ. από την πόλη της Ρόδου, θα συναντήσετε μία από τις διασημότερες παραλίες του νησιού των Ιπποτών. Το όνομα Άντονι Κουίν καθιερώθηκε από την ταινία «Τα κανόνια του Ναβαρόνε» που γυρίστηκαν στην συγκεκριμένη παραλία το 1961. Την παραλία περιβάλλουν βράχια και πεύκα που φτάνουν μέχρι το κύμα.
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ