2019-07-15 19:31:42
Φωτογραφία για Το όραμα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την Ευρώπη
Εγγυημένος κατώτερος μισθός για όλους τους εργαζόμενους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ενιαίο σχήμα επιδόματος ανεργίας. Με αυτές τις προτάσεις, μεταξύ άλλων, όπως η ίδια δηλώνει σε επιστολές που απέστειλε σε ευρωβουλευτές, η υποψήφια για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν διεκδικεί στην αυριανή ψηφοφορία την επικύρωση του διορισμού της.

Η Γερμανίδα πολιτικός πρέπει να πείσει τους απρόθυμους σοσιαλιστές και φιλελεύθερους ευρωβουλευτές. Με αυτόν τον στόχο δηλώνει επίσης προς τους ευρωβουλευτές ότι θα υποστηρίξει τη μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά 55% το 2030 και την εισαγωγή «συνοριακού φόρου άνθρακα», καθώς επίσης θα επεκτείνει το σχήμα ανταλλαγής εκπομπών του ευρωπαϊκού μπλοκ. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπόσχεται επίσης μεταρρυθμίσεις στον τρόπο με τον οποίο η Ε.Ε. εποπτεύει την εφαρμογή του κράτους δικαίου στα κράτη-μέλη και τάσσεται υπέρ της αναθεώρησης της εξωτερικής πολιτικής και την αντικατάσταση της αρχής της ομοφωνίας στη λήψη αποφάσεων με την αρχή της πλειοψηφίας.


Ως προς την πολιτική του ασύλου, η φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι η Ευρώπη χρειάζεται μία νέα προσέγγιση κατανομής των βαρών. Όσον αφορά το Brexit, η φον ντερ Λάιεν υποστηρίζει ότι θα δώσει στο Λονδίνο περισσότερο χρόνο, εφόσον τον χρειαστεί. Η προθεσμία για τη Βρετανία λήγει στις 31 Οκτωβρίου.  

Για να διαδεχθεί τον Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ από την 1η Νοεμβρίου η Γερμανίδα Υπουργός Άμυνας θα πρέπει να πείσει τους ευρωβουλευτές, που αντιδρούν στον τρόπο που επελέγη από τους Ευρωπαίους ηγέτες. Χρειάζεται την απόλυτη πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δηλαδή τουλάχιστον 374 ψήφους, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί τη στήριξη των τριών μεγαλύτερων πολιτικών ομάδων: Του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (182 βουλευτές), των Σοσιαλιστών (154 βουλευτές) και της κεντρώας, φιλελεύθερης ομάδας Renew Europe (108 βουλευτές). Οι Πράσινοι και η άκρα αριστερά έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα την καταψηφίσουν, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν εκφράσει έντονες επικρίσεις εναντίον της.

Αν εκλεγεί, η φον ντερ Λάιεν θα είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θα είναι επίσης η πρώτη φορά σε διάστημα 52 ετών που ένας Γερμανός αναλαμβάνει τη θέση αυτή. Σε περίπτωση απόρριψής της το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πρέπει να προτείνει άλλον υποψήφιο.

ΑΜΠΕ/Reuters

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ